fbpx

Ne propustite: Romano Bolković – 1 na 1 gost Rabin dr.Kotel Da-Don

Talk show emisija Romano Bolković – 1 na 1

U srijedu, 07. travnja 2021. godine u 20.10 sati, na HRT – HTV1, u talk show emisiji Romano Bolković – 1 na 1 gost je Rabin dr.Kotel Da-Don.

Bolkovic

Rabin dr. Kotel Da-Don rođen je u Izraelu. Vjersko i rabinsko obrazovanje primio je u ješivi Ha-Kotel u Jeruzalemu i u rabinskom i učiteljskom seminaru Midraš Sephardi u Jeruzalemu, gdje je završio i pedagoško obrazovanje. Diplomirao je i na pravnom fakultetu sveučilišta Bar Ilan u Ramat Ganu. Od 1995. član je izraelske Odvjetničke komore.

Tijekom 1996. i 1997. radio je kao profesor na Teološkom studiju Sveučilišta za židovske studije u Budimpešti, na fakultetima za rabinske i za pedagoške studije. 2006. završio je doktorske studije iz židovske filozofije. Od 1998. u Zagrebu djeluje kao glavni rabin u Hrvatskoj. Danas je Rabin Da-Don duhovni vođa Židovske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj te predstojnik Katedre za judaistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Bolković

– S rabinom dr. Kotelom Da-Donom razgovaramo o tome kako izgleda rabinski studij, o njegovoj rabinskoj službi u Zagrebu, o tome kako se osjeća svih ovih godina u Hrvatskoj, o stanju hrvatske židovske zajednice, o odnosima s vođama drugih vjerskih zajednica, o židovskim zajednicama Zagreba, o tome što je posebnost Bet Israela, o raspravi o spomeniku Holokaustu, o stvaranju židovske vjerske zajednice po europskim standardima, o odlaganju obnove sinagoge, o snaženju antisemitizma u Europi, o osnovnoj školi Hugo Kon i studiju judaistike, o košer hrani, o tome koliko nežidovi u Hrvatskoj znaju o židovskoj kulturi i religiji te o djelovanju međunarodnih židovskih organizacija – poručuju s HRT-a.

Foto: Press, HRT, Igor Kelčec