fbpx

Smrt u Veneciji – Gostovanje HNK Zagreb

U Lisabonu…

U nacionalnom kazalištu TEATRO CAMÕES u Lisabonu s predstavom Smrt u Veneciji

Smrt u VenecijiAnsambl Baleta u subotu 8. veljače 2020. godine gostuje u nacionalnom kazalištu TEATRO CAMÕES u Lisabonu s predstavom Smrt u Veneciji u koreografiji Valentine Turcu.
Ova višestruko nagrađivana baletna predstava kazališno je ostvarenje koje se nameće svojom estetikom i umjetničkim kvalitetama koje privlače gledatelje u brojnim europskim kulturnim centrima. Smrt u VenecijiVeliko priznanje predstava je dobila i od najrelevantnijeg časopisa za plesnu umjetnost DANCE EUROPE Critic’s Choice koji je Smrt u Veneciji uvrstio u pet najboljih europskih baletnih predstava u prošloj sezoni, a baletnog prvaka HNK u Zagrebu, Takuyu Sumitoma za ulogu Gustava von Aschenbacha, proglasio je jednim od pet najboljih europskih plesača sezone. Predstava je ove godine nagrađena i Nagradom Hrvatskog glumišta za najbolju baletnu predstavu.
Nakon gostovanja u Budimpešti i Lisabonu, Smrt u Veneciji bit će i dva puta izvedena na pozornici slavnoga Tovstonogov Boljšoj dramskog kazališta u Sankt-Peterburgu 6. i 7. travnja u sklopu Europskog programa Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske za potrebe hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Foto: Press