fbpx

Jana opremila dom za psihički bolesne odrasle osobe!

Voda s porukom…

JanaNova humanitarna akcija kampanje Janavoda s porukom‘ ovaj put je pomogla u opremanju samostalnih jedinica Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku. Domu je osnovna djelatnost pružanje usluge skrbi  psihički bolesnim odraslim osobama izvan vlastite obitelji. Kroz individualan pristup osobi,  konačan cilj skrbi je rehabilitacija osobe, odnosno poboljšanje radnih i socijalnih vještina koje su prijeko potrebne za rad i život.
Djelatnici doma zalažu se za smanjenje predrasuda i destigmatizaciju psihički Janabolesnih osoba, zaštitu i poštivanje ljudskih prava i dostojanstva, njihovu jednakost i prihvaćenost u društvu, drugim riječima inkluzivno društvo. Ove godine dom je krenuo u deinstitucionalizaciju kako bi korisnici živjeli što sličnije životu u obitelji. Upravo iz tog razloga, Jana je uz pomoć mnoštva ljudi koji su ispisivali svoje inspirativne poruke na stranici www.vodasporukom.com donirala domu potrebnu bijelu tehniku kako bi štićenici imali što veseliji i perspektivniji početak nove 2014.godine.
Jana– Tijekom prošle godine, velikim dijelom uz pomoć donacija osječkih građana i humanitarnih udruga, opremili smo šest stambenih jedinica u kojima živi dvadeset korisnika našeg doma. Ove godine u planu nam je daljnji razvoj deinstitucionalizacije i transformacije, a time i otvaranje novih stambenih jedinica za samostalno stanovanje korisnika uz podršku. Uz pomoć Janine humanitarne akcije Jana ‘voda s porukom’, stanove ćemo opremiti bijelom tehnikom. Zahvaljujemo  Jani i svima koji su podržali ovu akciju – rekao je ravnatelj Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku Ladislav Lamza.
Kampanja Jana ‘voda s porukom’, odlučila je nastaviti svoju misiju te je pokrenula   prijavu projekata na web stranici www.vodasporukom.com. Svrha prijave projekata je odabir onih kojima bi se omogućilo financiranje u vidu donacije, a čija će konačna realizacija ovisiti o aktivnostima na stranici www.vodasporukom.com. Svoje projekte moći će prijaviti sve neprofitne organizacije koje će imati priliku svoja dobra djela realizirati i time nastaviti viziju Jane: ‘Dobro se dobrim vraća’!.
Više informacija o web kampanji  Jana ‘voda s porukom’, kao i o slijedećem humanitarnom cilju, pronađite na stranici www.vodasporukom.com.

Foto: Press Scena.hr