fbpx

Kotlovina

KotlovinaSastojci:
6 komada vratine ili krmenadla, piletine, teletine
3 para domaćih kobasica za pečenje
2 glavice luka
narezane gljive (po želji)
2 dl vina
1 ljute feferon
1 žlica koncentrata rajčice
2 – 3 žličice slatke paprike
sol, papar, vegeta
4-5 krumpira

Priprema:
Na masnoći prepecite meso i maknite na rub tanjura. Dodajte luk i lagano posolite da omekša. Kad luk požuti dodajte rajčicu, papriku, brzo promješajte i zalijte s vodom. Vratite meso unutra i dodajte kobasice, krčkajte desetak minuta. Dodajte gljive, feferon, te krčkajte još desetak minuta. Dodajte vino. Začinite po ukusu. Nakon desetak minuta izvucite meso i kobasice da se zapeku na rubu tanjura. Stavite meso u posudu za serviranje i podlijte s nešto umaka.U ostatak umaka stavite gotovo kuhani krumpir i kuhajte još 5-6 minuta. Poslužite s dobrom salatom.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Tamara Majer