fbpx

Mia Pečnik oduševila publiku u Samoboru

Pijanistica Mia Pečnik potvrdila svoju virtuoznost

Nakon sjajnog početka Samoborske glazbene jeseni uz Festivalski komorni orkestar i izvedbu Mahlerove 1. simfonije, druga večer festivala pripala je mladoj pijanistici Miji Pečnik.

Mia Pečnik

Mia Pečnik je prošlogodišnja dobitnica Nagrade Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić.

Mia Pečnik

Za svoj samostalni koncert u samoborskoj župnoj crkvi svete Anastazije Mia Pečnik odabrala je skladbe Ludwiga van Beethovena, Frederica Chopina, Roberta Schumann i Borisa Papandopula, pokazavši još jednom zašto je 2019. proglašena najboljom mladom hrvatskom glazbenicom.

Mia Pečnik svoju koncertnu večer započela je Sonatom op. 2, br. 1 u f molu Ludwiga van Beethovena, slijedile su Sonata op. 35, br. 2 u b molu Frederica Chopina te Sonata op. 22, br. 2 u g molu Roberta Schumana, da bi koncert zaključila Studijom br. 1, iz Osam studija Borisa Papandopula, uz istančanu virtuoznost kojom osvaja nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, a kojom je osvojila i samoborsku publiku.

Pokrovitelji 46. Samoborske glazbene jeseni su Ministarstvo kulture i medija, Zagrebačka županija i Grad Samobor. Ulaznice za koncerte mogu se kupiti na www.ulaznice.hr. Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.

Foto: Press – Šime Modrić