fbpx

Monte torta

Monte tortaSastojci:
Biskvit:
4 žumanjka
4 bjelanjka
4 žlice šećera
malo ulja
1 prašak za pecivo
4 žlice kakaa

Biskvit šareni – u jednu zdjelu izmutimo žutu, a u drugu tamnu kremu. Žlicom sipamo žutu kremu, a u žutu kremu  žlicu tamne kreme i tako ponavljamo postupak dok god se smjesa ne potroši, biskvit će biti crno bijeli.

Bijela krema
200 grama bijele čokolade
8 dcl mlijeka
8 žlica gustina
1/2 margarin
8 žlica šećera
1 burbon vanilija šećer
Bijela krema – ukuhati mlijeko i gustin, zatim dodati šećer i burbon šećer. Postepeno dodavati čokoladu. Kada se krema zgusne maknuti i pričekati da se ohladi. Kad se ohladi, dodati izrađeni margarin. Kremu izliti u kalup na biskvit.

Tamna krema – čokoladni mus –
200 grama tamne čokolade
1 burbon vanilija
500 ml tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje staviti na laganu vatru i dodavati čokoladu i burbon. Kad se čokolada totalno otopi – ne smije provriti vrhnje, maknuti sa štednjaka i preliti preko bijele kreme. Torta treba stajati 24 sata kako bi se stisnula.
Za ukrašavanje je dovoljno 200 ml tučenog vrhnja, a možete po želji i ukrasiti.

Dobar tek!
Priprema i Foto:  Željka Vrebac