Otvoren Festival svjetske književnosti!
Piše: redakcija On 4 ruj., 2015 At 04:32 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Festival svjetske književnostiJučer je otvoren Festival svjetske književnosti i trajat će do 11. rujna 2015. godine u Zagrebu, a gostuju autori Naklade Ljevak. Francuska književnica Emmanuelle Pagano predstavit će poetičnu knjigu Vezivanja u nedjelju u 17,00 sati na tribini Pisac i njegov čitatelj na kojoj sudjeluje uz Ursulu Burger Oesch, a razgovor će moderirati Maja Peterlić. Talijanski književnik Diego Marani će predstaviti roman Nova finska gramatika također u nedjelju u 19,00 sati na tribini Razotkrivanje, a razgovor s njim vodit će Goran Ferčec. Oba događanja su u Kinu Europa u dvorani Müller, a ulaz je slobodan.
Dođite poslušati autore i družiti se autorima te posjetite Festival svjetske književnosti.
Emmanuelle PaganoO autorici: Francuska spisateljica Emmanuelle Pagano (1969) do 2012. je radila kao profesorica likovne umjetnosti, a zatim napušta školstvo i potpuno se posvećuje pisanju. Studirala je povijest filma i audiovizualne umjetnosti na sveučilištu Paul Valéry u Montpellieru. Nekoliko stručnih radova posvetila je poetici Pasolinijevih filmova. Djela su joj prevođena na talijanski, njemački, mađarski, bugarski, češki, španjolski i hrvatski jezik. Za roman Adolescenti trogloditi dobila je Europsku nagradu za književnost 2009. Živi u Francuskoj, u pokrajini Ardèche, i majka je troje djece.
Diego MaraniO autoru: Talijanski književnik Diego Marani radi kao viši lingvist u Europskoj uniji u Bruxelles. Za jedne švicarske novine piše tjedne kolumne o aktualnim događajima jezikom koji je sam izmislio – europantom. U Francuskoj mu je objavljena zbirka priča na europantu, a u Italiji šest romana, od kojih je Nova finska gramatika nagrađena najprestižnijim nagradama, a kritičari su govoreći o romanu često koristili riječi ‘genijalno’ i ‘remek-djelo’.

Foto: Press

comment closed