fbpx

Na festival ‘Pazi, knjiga’! stižu gosti!

Zagreb…

Pazi, knjigaOve godine, na festival knjige i književnosti ‘Pazi, knjiga!’ u okviru međunarodnog programa ‘STIŽU GOSTI!’ u Zagreb dolaze književnik Dejan Aleksić i ilustrator Dušan Pavlić. Oni će, tijekom svoga boravka u Zagrebu predstaviti sebe i svoj rad malim i veliki štovateljima pisane riječi i slike.
Festival se održava se od 2003. godine pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreb i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Svake jeseni u Zagrebu u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama organizator festivala, udruga pisaca i ilustratora KNJIGA U CENTRU, organizira festival knjige i književnosti na kojem okupljenoj publici, pretežno djeci i mladima, predstavlja recentnu književnost iz Hrvatske i svijeta kao i gostujuće autore. Svake godine na festivalu se preko svojih djela i osobno, predstavi tridesetak autora, održi se jednako toliki broj festivalskih događanja (književnih tribina, književnih susreta, književnih radionica, izložbi, likovnih radionica) kojima prisustvuje između 2000 i 3000 posjetitelja. Uz Zagreb, kao epicentar festivalskih zbivanja, dio programa se održava i u drugim gradovima Hrvatske (dosad je festival posjetio Bjelovar, Krapinu, Karlovac, Belišće, Sisak, Ivanić Grad, Osijek) te u inozemstvu (Sarajevo, Beograd, Pančevo, Istanbul, Berlin).
Cilj festivala ‘Pazi, knjiga!’ jest promocija knjige i književnosti, te općenito umjetnosti koja na bilo koji način ima veze s pisanom riječju (ilustracija, gluma, ulični performans), kod široke publike, s posebnim naglaskom na interakciju umjetnika s jedne strane i djece i mladih, s druge.
Festival knjige i književnosti ‘Pazi, knjiga’! održava se od 3. do 14. studenog 2015. godine u Galeriji Karas, Praška 4 u Zagrebu.

Foto: Press