Tamara Jurić – predstavljamo rad mlade majke!

Pozitiva…

Shvatila sam da je posao nemoguće pronaći pa sam odlučila pokrenuti svoje malo bajkovito carstvo, kaže Tamara

Tamara JurićZagrepčanka Tamara Jurić je po zanimanju pletač, ali nikada nije radila u struci. Prije šest mjeseci je ostala bez posla. Na puno adresa je poslala životopis, okrenula puno telefonskih brojeva, ali i dalje je nezaposlena. No ovu majku to nije obeshrabrilo. Tamara je odlučila svoj hobi pretvoriti u posao.
– Zbog trenutne situacije na tržištu rada shvatila sam da je posao skoro pa nemoguće pronaći pa sam odlučila pokrenuti svoje malo bajkovito carstvo. Ja sam jedna mama kojoj je srce na mjestu kad su djeca sretna, njihov osmijeh je najljepši dar i nagrada zaTamara Jurić moj rad. Zato sam pokrenula svoj projekt ‘Magic paper’ da bi bilo što više sretnih malih lica. Moj hobi se sastoji od tri proizvoda – pinjate, kasice štedilice i torbice za klince i klinceze – ispričala je Tamara. Uvijek je, kaže, bila maštovita.
– Sad kad sam našla svoj poziv, istinski sam sretna i ispunjena – kazala je Tamara. Pinjate izrađuje od pet do sedam dana ovisno o dimenziji zbog procesa sušenja, za kasice štedilice joj treba oko tri dana, a torbice dan do dva.
– Materijali koje koristim su uglavnom novinski papir, krep papir, salvete te domaće ljepilo i završno ljepilo za ukrašavanje i puno, puno ljubavi i truda da bi se dobio završni proizvod – objasnila je. Otkrila nam je kako je nastala njezina prva pinjata.
– Prva pinjata je napravljena kao dar vrtićkoj grupi moje kćeri za priredbu za Tamara JurićBožić. Željela sam im darovati nešto lijepo i originalno, nešto što će ih iznenaditi i tako je nastao Djed Mraz pinjata – prisjetila se Tamara. Talent je naslijedila od majke. Tamara je otkrila svoje želje i planove.
– Traženje posla uvijek iscrpljuje. Umjesto da sjedim kod kuće i žalim samu sebe, odlučila sam pokrenuti nešto s čime ću osigurati sebi i svojoj obitelji prihod zarade. Nadam se da će uskoro moj hobi za moju obitelj i prijatelje postati posao i da će ljudi prepoznati moj rad i trud. Nije me strah poslovanja. Čak krećem puna nade i želje, a svaki trud se nagrađuje. Planovi su mi rad i rad i samo rad. Idem korak po korak, a vidjet ćemo kako će sve ići dalje – zaključila je simpatična Tamara. Njezine radove možete pogledati na njezinoj Facebook stranici.

Foto: Privatni album