fbpx

Pileći file punjen sirom u umaku od gorgonzole!

Pileci filePriprema za 4 osobe:

8 komada pilećih filea
1 žlica vegeta
2 žlice maslinovog ulja
200g ementalera ili bilo kojeg topljenog sira
papar
cherry rajčice

Umak od gorgonzole:
1 veći poriluk
100 g gorgonzole
500 ml vrhnja za kuhanje
1 čen češnjaka
sol

Pileći file pospite vegetom, popaprite i namazite maslinovim uljem. Na njega stavite 1 šnitu sira i lagano zarolajte(možete se služiti i čačkalicom da vam se file ne odmota). Na maslinovom ulju u gril tavi popecite zarolani file toliko da sa svane strane dobije zlatnu boju, otprilike 2 minute. Meso zatim izvadite sa strane i krenite spremati umak. Na istom ulju u kojem smo pekli meso dodajte sitno narezan poriluk.
Kad omekša i dobije boju dodajte  gorgonzolu natrganu na komadiće i polako ulijevajte vrhnje miješajući dok se sir ne otopi i umak zgusne. Dodajte sitno nasjeckan češnjak,i umak začinite po želji. Vatrostalnu zdjelu namaži te maslacem,dolijte umak od gorgonzole,meso i cherry rajčice.
Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Uz ovo jelo poslužite njoke i neku dobru sezonsku salatu.
Dobar tek!
Priprema i foto: Antonija Ercegović