fbpx

Pitomača 2014.: Završen natječaj za nove skladbe!

Pjesme Podravine i Podravlja…

Krajem veljače zatvoren je natječaj za nove skladbe za glazbeni festival Pitomača 2104. Iz udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja kažu da su primili 86 glazbenih radova od kojih će o najboljima odlučiti stručni žiri.
Pitomača– Pred stručnim žirijem je težak zadatak. Svake godine na natječaj pristižu kvalitetne skladbe koje predstavljaju svojevrstan izazov. Nije jednostavno odlučiti tko će dobiti priliku predstaviti se publici – rekao je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan.
Članovi stručnog žirija su: Branko Uvodić, Željen Klašterka, Željko Kovačić, Branko Meglajec, Hrvoje Hegedušić, Ksenija Erker, Siniša Leopold, Vesna Bedeković i Zlatko Turkalj. Oni će se sastati 19. ožujka, dok bi rezultati natječaja trebali biti poznati krajem ožujka.
Udruga za kraj ožujka priprema i četvrti memorijal dr. Marijana Jergovića – Čuvar uspomena. U nedjelju, 30. ožujka, u kino dvorani u Pitomači s početkom u 19 sati moći ćete poslušati pjesme u čijem je stvaranju sudjelovao dr. Marijan Jergović, jedan od utemeljitelja festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

Foto: Press