fbpx

Pričigin 2015.: Kako su moji doznali da sam gay?

Dom mladih…

Da sam gayNakon vrlo uspješna dva dana festivala ‘Pričigin‘ u kojem su se razotkrivale zavjere, dodjeljivale nagrade, jahalo u suton, bilo priznanja da smo gay, stigli smo i do trećeg dana Pričigina. Drugi dan započeo je s tradicionalnim programom ‘Lijepa Vaša’. Novost, s obzirom, na prethodne godine je bio novi prostor. Kazalište lutaka postalo je premalo za sve zainteresirane slušatelje, stoga su organizatori i ovaj program prebacili u Dom Mladih (MKC). Kruno Lokotar, Pričiginvoditelj i modertor ovog programa ugostio je eminentne pisce iz regije. Nastupali su: Goran Samardžić (BiH), Đurđa Strsoglavec (Slovenija), Filip Balunović (Srbija), Rumena Bužarovska (Makedonija), Roman Simić Bodrožić (Hrvatska) i stalni gost ovog programa Emir Imamović Pirke (Žaborić). Pričalo se na temu ‘Kako su moji doznali da sam gay?’, a gosti su na festivalu s publikom podijelili svoje divne priče, osobna iskustva, ‘outali’ se Pričiginpa čak i pjevali.
Večernji program u kavani hotela Bellevue trebao je odgovoriti na pitanje ‘Gdje je odjahao vestern?’. U ulozi moderatora po prvi put na Pričiginu se našao Jurica Pavičić, a u gostima su bili Živko Skračić, Eda Vujević, Tahir Mujičić i Živorad Tomić. Zašto vestern uvijek ima dobru gledanost? Kako su vesterni utjecali na mlade djevojke u Dalmatinskoj zagori? Kako je ljubav prema vesternu proizašla iz ljubavi prema ćevapima? … Bio je to povratak u djetinjstvo i prvi susret s kinom i vesternom, filmovima u kojima baš uvijek pobijedi ‘good guy’ i koji su uvijek imali sretan kraj.
Program trećeg dana festivala – 18. ožujak:
– 18,00 sati –  klub Quasimodo, specijalno izdanje Bookvice. Gost Rumena Bužarovska, voditeljica Patricija Vodopija.
– 19,30 sati – amfiteatar Doma mladih (MKC): uz 300-tu godišnjicu i Pričigin se pridružuje čestitarima: ‘Alkatraz, ili – kako me Sinjska alka doživotno osvojila’. Priče o Alki iz malo drugačijih kutova. Izbor gostiju i moderacija programa: Tanja Mravak, gosti: Kristijan Bikić, Katja Kušec, Branko Dobrota, Ivan Vrca i Edi Matić.
– 22,00 sati  – kavana hotela Bellevue: Priče o Splitu, pričiginska promocija knjige ‘Split za početnike (abeceda grada)’ Ivice Ivaniševića i Renata Baretića. Moderiraju autori, a govore likovi iz knjige.
Ulaz je besplatan na sve programe festivala.

Foto: Press