Profokus: Vizažistice na festivalu Crtani romani šou!
Piše: redakcija On 21 svi., 2015 At 05:17 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus | With 0 Comments

Zagreb…

ProfokusCrteži složeni jedan do drugog i ispisan tekst možemo nazvati stripom. Taj popularni oblik stvaranja priče ima svoju dugu povijest. Ova današnja realnost, bez obzira na nove tehnološke mogućnosti još uvijek cijeni ono što strip čini tako dugovječnim i popularnim. To je svakako dobar crtež i izvrstan prateći tekst.
Veliki majstori
Za ljubitelje stripa u Hrvatskom domu likovnih umjetnika u Zagrebu, održao se 18. Međunarodni festival stripova Crtani romani šou. Mnogobrojna publika mogla je uživati u izvrsno organiziranom festivalu gdje su i sami sudionici bili poznati majstori, autori stripova. Izložbom originalnih radova velikog maestra stripa Galliena Ferrija i njegovog Zagora mnogi će se prisjetiti kako su ‘nastradali’ čitajući strip za vrijeme nastave i skrivajući  ga ispod školske klupe.

Profokus

Vizažistice Učilišta Profokus
U program festivala Crtani romani šou, bilo je uključeno i ‘Učilište Profokus‘. Vješte ruke vizažistica koje su obrazovanje stekle u Profokusu, pod vodstvom koordinatorice Kristine Atletić Profokuspridružile su se i pokazale kreativnost i maštu koja je moguća u primjeni maske. U svojem obrazovnom ciklusu usvojile su znanja od vrsnih majstora filmske maske Tine Jesenović, odlične Eme Kerekeš, kao i drugih profesionalaca.

Profokus

Od raznih ožiljaka do likova iz stripova, sve do morskih pasa, leptira i pingvina vješte ruke crtale su i razveselile mnogobrojne mlade posjetitelje festivala. Ovim sudjelovanjem Profokusovih vizažistica ponovo je dokazano kako obrazovanje, vještina i mašta su važan čimbenik profesionalnosti.

Foto: Profokus

comment closed