fbpx

VIDEO: Radili su remixeve za Beyonce, a sad našu ‘Dalmatian Lounge’!

Krešimir

Ove godine ćete osim indijskog, španjolskog i latino chillouta imati priliku čuti i hrvatsku verziju vrhunske produkcije! Uložilo se puno vremena i sredstva u cilju približavanja dalmatinske glazbe širem krugu slušatelja ubacivši ih u moderno lounge ruho!

Dvojac Krešimir Tomec i Marco Grabber najavljuju svoj novi album ‘Dalmatian Lounge’ u izdanju Scardone kojim su odlučili približiti izvornu dalmatinsku glazbu i mlađim naraštajima kao i novoj generaciji turista koji su otkrili Jadransku obalu!

Hrvatske dalmatinske napjeve, koje na ovom albumu pjevaju najnagrađivanije klape – Cambi, Šufit…, su spojili sa modernom lounge glazbom i dogodio se nastavak projekta koji su započeli 2010. svojim prvim albumom ‘Dalmatian Dub‘ koji je bio izrazito hvaljen od strane kritičara!

U stvaranju ‘Dalmatian Lounge‘  sudjelovala su velika producentska imena iz SAD-a i UK, koji su radili remixeve za svjetske zvijezde kao što su Beyonce, Lady Gaga, Justin Timberlake…  Album je miksan u New Yorku, a masteriran u Londonu, na njemu gostuju i strani DJ-i kao što su Chris Coco i Pete Gooding sa popularne Ibize!

U dokumentarcu su sudjelovali i: Matija Dedić, Hrvoje Lozančić iz klape Cambi, Dubravko Jagatić, Ozren Kanceljak, klapa Šufit, svjetski mediji sa svojim recenzijama, Branko Paić, direktor izdavačke kuće Scardona, Zvonimir Dusper – Dus, Iztok Turk, Dado Marušić, Dragan Čačinović – Chach.

Dalmatian Lounge, kao što i samo ime govori, zamišljen je kao jedan opuštajući CD s dalmatinskim motivima i nastavak je CD-a Dalmatian Dub. U suradnji s klapama Šufit, Cambi, Lučica i Uzorita, Matijom Dedićem, te dva strana gosta DJ-a i producenta, Chris Coccom i Pete Goodingom, napravili smo CD sa zvukom koji objedinjuje elektronsku glazbu i tradicionalne dalmatinske pjesme. Iako je ‘a capella’ pjevanje jedini istinski zvuk klape, ovaj CD bi mogao približiti klapsku glazbu i širem, mlađem slušateljstvu. Najavni singl  ‘Hvarska Serenada’, posvećen je jednom od najljepših otoka, Hvaru i dragim ljudima koje smo tokom vremena tamo upoznali. Upravo je na Hvaru i s Hvaranima snimljen materijal za video spot  Spot će biti napravljen od still image fotografija posebnom 3D tehnikom i prikazuje jedan proljetni dan u Hvaru  – objasnio je Krešimir.

Pogledajte dokumetarac projekta: 

[vsw id=”XOIRb7lsM6w#!” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]