fbpx

Treća sezona gastro serijala ‘Seoska gozba’!

HTV…

Seoska gozbaNa HTV-u 18. ožujka počinje emitiranje treće sezone gastro-putopisnog serijala ‘Seoska gozba’ u kojem sudjeluju domaćice sedam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz sedam hrvatskih regija.
Novost je da će nove epizode ‘Seoska gozba’ biti po mnogočemu drugačije u odnosu na prethodne, jer ovoga puta namjera je pokazati život i rad na seoskim gospodarstvima zimi. Za to su zadužene Seoska gozbadomaćice Ivka Sever iz OPG Eko Sever iz sela Lepšića, Biserka Moravec iz OPG Moravec iz Nove Vesi Petrijanečke, Jasminka Nemec iz OPG Nemec – Jastrebov vrh iz Bakovčice, Nataša Tvrdić iz OPG Tvrdić iz Grohota, Dušanka Škaulj iz OPG Škaulj iz Nadina, Rozalinda Banić iz OPG Lanđin iz Kraja i Aleksandra Pekica iz OPG Pekica iz sela Pekici.
U svakoj emisiji domaćice s ostalih šest gospodarstava dolaze u posjet sedmoj te se upoznaju sa životom i radom na tom gospodarstvu, kao i s posebnostima toga kraja. Vrhunac svake emisije je večera koju domaćica priređuje svojim gošćama, vodeći pri tome računa da su namirnice koje koristi ili iz njezine vlastite proizvodnje ili iz njezinoga kraja.
U novim epizodama gledatelji će doznati kako niti tijekom zime na seoskim gospodarstvima nema odmora, a ekipu serijala čeka niz avantura. Tako će zaglaviti u moslavačkom blatu, izgubiti se u podravskim maglama te se hladiti velebitskom burom u Ravnim kotarima. Vidjet ćemo kako su se na dalmatinskim otocima u samo nekoliko sati znala izmijeniti četiri godišnja doba te kako su ih šokirale niske temperature u Istri.
No, prije nego što gledatelji upoznaju zimu na selu, u prvoj epizodi još jednom će se susresti s sudionicama druge sezone. Mjesto susreta ovoga je puta Opatija, a razlog se krije u zanimljivoj priči, jedinstvenom hrvatskom primjeru sjajne poslovne suradnje velikog hotelskog poduzeća i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Domaćin će našim gošćama biti Duško Ćurlić, a u ugodnom druženju doznat ćete što se u njihovom životu i radu promijenilo nakon sudjelovanja u serijalu.
Prvi nastavak nove sezone ‘Seoska gozba’ gledajte 18. ožujka na Prvom programu HTV-a u 20,45 sati.

Foto: Press