fbpx

Premijera: Serija ‘Vikinzi’ na malim ekranima!

HTV…

VikinziOd 7. ožujka na Prvom programu HTV-a počinje emitiranje premijerne serije ‘Vikinzi‘ priče o epskim pustolovinama i nevjerojatnim pohodima ovih okrutnih nordijskih ratnika. U devet nastavaka serija razotkriva život ozloglašenih srednjovjekovnih pljačkaša, trgovaca i istraživača iz vikinške perspektive te na svjetlo dana donosi dosad neispričanu priču o fascinantnom svijetu moćnih sjevernjaka i najžešćih ratnika svoga doba.
Iako serija ‘Vikinzi’ obiluje prikazima sukoba, Vikinziratova i krvoprolića riječ je zapravo o obiteljskoj sagi. Pratit ćemo pustolovine glavnog junaka Ragnara Lothbroka, neobičnog ali odlučnog čovjeka kojemu je cilj neprestano rušiti granice i otkrivati nove svjetove. Kao mladi poljodjelac i obiteljski čovjek, Ragnar je nezadovoljan navikama seoskoga glavara Jarla Haraldsona kojeg glumi poznati Gabriel Byrne, a koji svakog ljeta šalje svoje ratnike u pohod na siromašne baltičke krajeve i Rusiju.
Zaplet počinje kada na vidjelo izbije Ragnarova ambicija da otkrije nove civilizacije na zapadu, s druge strane golemog oceana, te pritom neizbježno upada u sukobe. No, usprkos svemu, ponesen svojim snovima zajedno će s prijateljem Flokijem krenuti u gradnju flote modernih brodova koji će biti brži, kvalitetniji i bolji od svih dotadašnjih.
Serija ‘Vikinzi’ snimljena je u irsko-kanadskoj koprodukciji, a autor i scenarist jedan je od najboljih majstora povijesnog žanra Michael Hirst, poznat kao scenarist Oscarom nagrađenog filma ‘Elizabeta’ te serije ‘Tudori’ nominirane za nagrade Emmy i Zlatni globus.
Prvu epizodu serije ‘Vikinzi’ možete pogledati 7. ožujka na Prvom programu HTV-a u 21,45 sati.

Foto: Press