fbpx

‘Tri, dva, jedan – peci’ napustio i Hrvoje!

RTL show…

HrvojeSinoć je za jedinog preostalog muškog slastičara amatera završilo natjecanje u showu ‘Tri, dva, jedan – peci!’. Sitni kolačići bili su prevelik zalogaj za Zadranina Hrvoja Medića koji je u izazovu protiv Marijane Zlomislić pripremao linzere!
Sinoćnja epizoda showa ‘Tri, dva, jedan – peci!’ bila je rezervirana za slastice koje, iako izgledaju maleno, zahtijevaju pravilnu pripremu i puno pažnje prije i poslije pečenja. U prvom krugu sedmero natjecatelja pripremalo je tradicionalnu slasticu u kojoj Trogirani uživaju već dva stoljeća. Najbolje Trogirske rafiole, slastice koje su najčešće pekle supruge pomorcima kad su se vraćali kući s višemjesečnog izbivanja, ispekle su Maja MarijanaLajpold, Martina Dorotić i Tatjana Car. U kreativnom krugu natjecatelji su morali pripremiti svoju verziju mađarica, u koju su neki stavili i agavin sirup, med, pa čak i krokant od lješnjaka. No ipak su morali paziti da ne zaborave na naputak žirija da mađarica ne smije imati manje od četiri kore.
Žiri je pohvalio mađarice Nikoline Dianežević, Martine Dorotić i Ane Mišković, dok je na izazov u treći krug poslao Hrvoja i Marijanu Zlomislić. Njihov zadatak bio je izraditi linzere, kolačiće koji tradicionalno ukrašavaju naše blagdanske stolove, no nikako ne smiju odstupati od recepta. Žiriju su majušni kolačići donijeli velike probleme i nije bilo lako donijeti odluku da Hrvoje napusti natjecanje u šestoj epizodi.
– Iako se žiriju nije svidjela glazura moje mađarice, ispao sam zbog Trogirskih rafiola. Bojao sam se da mi se prhko tijesto ne raspadne pri pečenju rafiola, pa sam ga malo deblje izvaljao. To se nije svidjelo žiriju… Unatoč njihovoj debljini, znao sam da ću otići u dvoboj jer su mi rafioli ispali – ružni! Sad znam koje sam greške napravio, pa ih više neću raditi kad ih budem pekao kod kuće – našalio se Hrvoje.
Ne propustite večeras u 21:10 sati RTL Televiziji novu epizodu kulinarskog izazova ‘Tri, dva, jedan – peci!’, u kojoj će preostalih šest natjecateljica peći međimursku gibanicu, štrudlu i baklavu!

Foto: Press