fbpx

Nova sezona: 1 na 1 s Romanom Bolkovićem

Zagreb…

s Romanom BolkovićemVečeras na Prvome programu Hrvatske televizije u novoj sezoni emisije ‘1 na 1 s Romanom Bolkovićem’ gostuje Igor Rudan, hrvatski znanstvenik koji je u okviru izbora portala elektroničkih izvora za akademsku i znanstvenu zajednicu Web of Science i Thomson Reuters, na temelju citata u prošlih deset godina, uvršten na popis Vodećih znanstvenih umova svijeta za 2017. godinu.
Igor Rudan je britanski akademik i član Kraljevskoga društva (The Royal Society), prvi Hrvat u odabranome društvu nakon Josipa Ruđera Boškovića. Igor Rudan živi u Edinburghu gdje radi kao voditelj Katedre za međunarodno pravo i molekularnu medicinu tamošnjega sveučilišta, direktor Centra za svjetsko zdravlje na tamošnjemu sveučilištu, direktor Suradnoga centra Svjetske zdravstvene organizacije i urednik s Romanom Bolkovićemčasopisa Journal of Global Health. S Romanom Bolkovićem razgovarat će o izvrsnosti u znanosti, cjeloživotnome učenju te o znanosti 21. stoljeća i dostignućima koja bi trebala biti primjerom i poticajem razvoju hrvatskih sveučilišta.
Emisija 1 na 1 s Romanom Bolkovićem na rasporedu je večeras na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 23.20 sati, a bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Igor Kelčec, Saša Ćetković