fbpx

Tikvice

TikviceSastojci:
Tikvica
Sol
Krušne mrvice (prezle)
Brašno
Jaja
Ulje
Priprema:
Jednu veliku tikvicu oguliti i narezati na šnite, složiti ih na papirnati ubrus i posoliti. Ostaviti petnaest minuta da odstoje te ih obrisati ubrusom. U jedan tanjur izmutiti dva jaja sa malo soli, u drugi tanjur pomiješati glatko brašno i krušne mrvice. Na tavu uliti ulje ugrijati te u njega staviti tikvice uronjene prvo u jaja pa u mješavinu brašna i krušnih mrvica. Peći ih na umjerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju sa obje strane. Gotove posložiti na tanjur na koji stavimo papirnati ubrus da popije višak ulja. Ovako pripremljene tikvice mogu podlužiti uz prilog mesu, a mogu se jesti i same uz sezonsku salatu kao glavno jelo.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović