fbpx

Tonkica Palonkica u kazalištu Žar ptica!

Premijera…

Predstava ‘Tonkica Palonkica Frrr‘, napravljena je prema kultnoj radio emisiji legendarnog Mladena Kušeca. Ovo je prvo scensko uprizorenje jedne radio emisija u svijetu uopće. A naša Tonkica Palonkica doista je to i zaslužila obzirom da se emitirala punih 10 godina i na njoj su odrastale generacije i generacije djece – poručuju iz kazališta Žar ptica.

Tonkica Palonkica

Predstava o Tonkici Palonkici govori o procesu dječjeg odrastanja, koji je ponekad zbunjujuć i naizgled strašan, ali ipak pun radosti, smijeha i zabave. Kroz niz djeci prepoznatljivih i bliskih situacija, od kojih su neke emotivne i tužne do onih punih radosti i veselja, kroz izravan kontakt i komunikaciju s publikom, likovi ove predstave prolaze proces koji svako dijete mora proći na svom putu odrastanja, da bi na kraju otkrili ono što je bit svjesne i zrele osobnosti-vlastiti identitet. Tonkica Palonkica je zapravo Buba Mara, neobično biće koje pomaže ljudima da pronađu sreću. Troje djece po imenu Gužvica, Spužvica i Svrdlo kreću na put u potragu za Tonkicom Palonkicom jer su čuli kako ona ispunjava dječje želje. Na tom putu punom uspona i padova, napetih i opasnih doživljaja, koji su zapravo vrlo svakidašnji i jako dobro poznati svakom djetetu, troje likova pronalaze svoja prava imena i prezimena, a Tonkica Palonkica svoja krila što i njoj omogućuje da bude ono što jest. Protagonisti predstave shvaćaju da su mnogo naučili o prijateljstvu, odnosu s roditeljima, dobru i zlu, pravdi i nepravdi te svemu onom što je čovjeku potrebno da bi postao zrela i odgovorna osoba – napisala je o predstavi napisala dramaturginja Marijana Nola.
Dramatizacija: Marijana Nola
Režija: Robert Raponja
Igraju: Amanda Prenkaj, Justina Vojaković Fingler, Zoran Pribičević, Filip Vidović i Ante Krstulović
Prvo pretpremijerno izvođenje predstave je u petak 19. rujna u 10,00 i u 19,00 sati, svečana premijera je u ponedjeljak 22.rujna u 19,00 sati. Nedjeljne matineje za građanstvo su 21. i 28.rujna u 11,00 h i 19. listopada u 11,00 sati.

Foto: Press