fbpx

Humanitarni projekt: Luka uveseljava djecu iz domova!

Ekskluzivno…

Iluzijom do radosti: Priča mami osmijeh na lice onih mališana koji su prerano osjetili gorku stranu života

Luka VidovićIluzionist Luka Vidović odlučio je pokrenuti humanitarni projekt za nezbrinutu djecu. Mališani se vesele predstavama i slatkišima koje im iluzionist u suradnji s jednom tvrtkom, koja želi ostati anonimna, daruje.
– Ovo nam je druga godina da radimo slične humanitarne akcije. Obično me pitaju, imam li kakav projekt koji bi poklonili djeci. Kako volim raditi s djecom, bilo mi je zadovoljstvo obići domove. Obišao sam Dječji dom ‘A.G. Matoš’ , Kuću Sv. Terezije, i Dječji dom Vladimir Nazor. Ostalo mi je još da posjetim dom u Laduču i u Vugrovcu – rekao je ekskluzivno za portal Scena.hr Luka. Iluzionist nam je otkrio kako je nastao projekt.
Luka– Jednostavno je, po meni, previše humanitarnih akcija koje se odvijaju u prosincu, treba se sjetiti da djeca postoje i ostalih 11 mjeseci. Sada kad obiđem domove, na redu su bolnice – istaknuo je Luka koji obožava raditi predstave za najmlađe jer su oni ujedno i najbolja i najteža publika. Kako bi djeca imala bar približno slične mogućnosti za školovanje i razvoj svog talenta kao i većina njihovih vršnjaka, Luka smatra da je nužno da se ljudi s javne scene puno više uključe u takve akcije. Luka u svom radu s najmlađima često odgovara na upite – kako se postaje mađioničar i siguran je da će kroz nekoliko godina dobiti dostojnog konkurenta. A saznali smo i koji je trenutak Luki ostao u sjećanju s nastupa.
– Kad sam pitao klinca da pjeva jednu prigodnu pjesmu kako bi trik uspio… Mali je počeo pjevati ‘zapalit ću pola grada’ – prisjetio se Luka kroz smijeh. Za kraj ove lijepe humanitarne priče, koja mami osmijeh na lice i odraslih i onih najmlađih koji su prerano osjetili onu gorku stranu života, Luka je poručio:
– Kao što je rekao jedan glumac u jednom filmu – The closer you look, the less you see!

Foto: Press