Dokumentarni film: Od Lećevice do Santiaga de Compostele

Zagreb…

Hrvatska radiotelevizija premijerno prikazuje dokumentarni film Od Lećevice do Santiaga de Compostele

Santiaga de ComposteleHrvatska radiotelevizija u petak 19. travnja 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) premijerno prikazuje dokumentarni film scenarista i redatelja Stipe Božića Od Lećevice do Santiaga de Compostele.
Priča je to o poznatom poduzetniku Ivanu Kapetanoviću koji je pješačio gotovo 3000 kilometara te za 82 dana, od rodnih Kapetanovića, u općini Lećevica kod Splita, Santiaga de Compostelestigao do španjolskog grada Santiaga de Compostele. Hodočašće Camino de Santiago ima tradiciju dulju od tisuću godina. Prema legendi, nakon smrti apostola Jakova učenici su njegovo tijelo poslali brodom iz Jeruzalema u sjevernu Španjolsku, ali je oluja potopila brod prije nego što je on dospio do cilja.
Više od 200.000 ljudi godišnje pješači stazama prema Santiagu. Camino postaje poznat najviše zahvaljujući brojnim putopisima u tisku i na internetu, a posebno nakon prikazivanja filma PUT u kojem poznati glumac Martin Sheen igra ulogu hodočasnika na Caminu.
Dokumentarni film Od Lećevice do Santiaga de Compostele gledajte na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije u petak, 19. travnja u 20.05 sati.

Foto: Press