fbpx

Torta od jagoda i sira

Torta-od-jagoda-i-siraSastojci:
Tjesto:
125g brašna
30g šećera
60g margarina
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
malo soli

Od navedenih sastojaka umjesiti tjesto. Tjesto staviti u kalup za pećenje (28 cm) peći na 180 C.

Fil:
1/2kg svježeg sira
7dcl slatkog vrhnja
1 želatina otopljena u 1 dcl vina
170g šećera u prahu
3 crvena preljeva za torte
1kg jagoda

Slatko vrhnje izmiksati u šlag dodati, svježi sir, šećer u prahu i otopljenu želatinu.
Na pećeno tijesto staviti polovinu jagoda (prekriti cijelo tijesto), preliti s jednim preljevom (napraviti prema uputama s vrećice). Kad se preljev ohladi staviti fil na fil, posložiti ostatak jagoda i preliti s dva preljeva za torte.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Mirela Crndić