fbpx

‘Zatvaramo’ proglašena najboljom predstavom

Bjelovar…

Zatvaramo– Moja osobna potreba da se puste svi ti okviri proizašla je iz materijala koji su polaznici stvarali, koje sam vidjela od njih i koji su vapili za slobodom, a zadani okviri su ih držali unutra. Svaki izvođač pronašao je svoje mjesto, krenuo iz neke osobne priče ili odnosa, materijali su se razvijali i uz moju pomoć dobivali formu. Nemamo teksta kojim ćemo nešto ispričati, ali oni svojim izražajem, emocijom i načinom kretanja jako puno komuniciraju – rekla je autorica Andrea Gotovina.
Predstava u produkciji Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula- ‘Zatvaramo’! autorice i plesne koreografkinje Andree Gotovine u suradnji s izvođačima proglašena je najboljom predstavom u cjelini na 18. susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ‘Assitej‘.
Susret je održan od 11. do 14. travnja 2016. godine u Bjelovaru, u organizaciji Hrvatskog centra ‘Assitej’ i Grada Bjelovara. Više od 2500 djece pogledalo je 11 predstava dramskih studija iz Zagreba, Pule, Karlovca, Velike Gorice, Čakovca, Varaždina, Zadra, Rijeke i Šibenika.
Prosudbena komisija u sastavu Maja Katić glumica, Ivan Kristijan Majić redatelj i Iva Matija Bitanga scenografkinja, dodijelila je ove godine dvije ravnopravne nagrade Zvjezdana Ladika za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad dramskom pedagogu Vladi Krušiću za predstavu ‘Vi ste dobrodošli’ u izvedbi polaznika Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu i Davoru Dokleji za predstavu ‘Zoo!’ u izvedbi Dramskog studija ‘Dada’, Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.
ZatvaramoPredstava u produkciji Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula- ‘Zatvaramo’! nastala je u suradnji s izvođačima, polaznicima radionice Scenski pokret Dramskog studija INK. Prvobitna ideja je bila da se predstava događa u pedesetim godinama prošlog stoljeća, ali se od toga odustalo, pa ‘Zatvaramo’ nema jasnu vremensku odrednicu. Jednostavno, mogla bi se događati bilo kad u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti.

Foto: Press