fbpx

Ne propustite u nedjelju – 1. Epizoda serije Minus i plus

Minus i plus

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 26. rujna 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) udarnom u terminu od 20.10 sati počinje s premijernim prikazivanjem nove humoristične serije Minus i plus autora Ognjena Sviličića.

Minus i plus

Riječ je o klasičnoj komediji situacije prilagođene našem mentalitetu. Humor se crpi iz svakodnevnog života, iz situacija u kojima se mogu naći svi gledatelji.

Minus

Naglasci su na muško-ženskim odnosima, na bračnim situacijama mladog, tek vjenčanog para, ali i starijih bračnih parova s više desetaka godina staža, te na različitostima mentaliteta.

Glavni protagonisti u seriji Minus i plus u 12 epizoda su Dalmatinka Lucija i Zagrepčanin Kruno, koji su nakon samo mjesec dana poznanstva, impulzivno odlučili stupiti u brak. Nakon vjenčanja počinje pravo upoznavanje, začinjeno brojnim iznenađenjima.

Lucija i Kruno posve su različitih karaktera i mentaliteta: ona je bezbrižna i vesela Dalmatinka, istovremeno lakomislena i površna, on je ozbiljniji, staloženiji, ali istodobno i paničar koji u svemu naslućuje katastrofu.

Kada se tome pridruže i njihove osebujne obitelji, bit će potrebno mnogo ljubavi ne bi li se prevladale sve razlike.

U prvoj epizodi serije Minus i plus Krunin novi klijent optužen je za seksualno uznemiravanje, a Luciji nije drago što je prihvatio taj slučaj. Uvjerena je kako će Kruno zbog slučaja zaraditi negativan publicitet koji će se onda prenijeti na nju i njihovu obitelj. I Krunina mama smatra da je to opasna tema, što je potiče na još jednu prepirku s mužem. Luciji iz Splita dolaze najbolje prijateljice kako bi zajedno otišle na Gibonnijev koncert.

U glavnim su ulogama u seriji Minus i plus Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko.

Direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Vesna Librić, slikarica maske Snježana Raguž, autor glazbe Mate Matišić, snimatelj tona Matija Santro, montažeri Ivan Živalj i Sara Gregorić, izvršni producent Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije Zinka Kiseljak.

Foto: Press