fbpx

12. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

Zagreb…

Uberi priču! – 12. Festival dječje knjige

Festival dječje knjige12. Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim programom za najmlađe pod nazivom “Uberi priču!” u utorak, 7. svibnja 2019. u 11 sati u Parku Stara Trešnjevka, a u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka.
Stotinjak slikovnica visjet će na stablima poput šarenih plodova, uz nastup mladih uličnih zabavljača, žonglera i klauna. Cilj događanja “Uberi priču!” je da svako dijete koje se toga dana pojavi u Parku Stara Trešnjevka ode kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom. Na događanju sudjeluju tri spisateljice za djecu: Silvija Šesto, Sanja Lovrenčić i Pika Vončina. Poseban ugođaj daje činjenica što se odvija na otvorenom te na neuobičajen način, i uz poseban estetski doživljaj, oživljava prostor parka dajući mu na jedno prijepodne neočekivan i nov sadržaj. Manifestacija „Uberi priču!” realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona. Popularna „berba slikovnica”, autorski je projekt Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja.
– Organiziramo već dvanaesti Festival koji slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama uputit ćemo djecu u svijet dječje književnosti – poručuju organizatori.

Nakon otvaranja slijedi niz zanimljivih gostiju:
Četvrtak, 9.5.2019. u 11 sati, Društveni dom Prečko – Ksenija Kušec, suvremena hrvatska spisateljica za djecu
Utorak, 14.5.2019. u 11 sati, CeKaTe – Sanja Pilić, najčitanija suvremena hrvatska spisateljica za djecu
Četvrtak, 16.5.2019. u 11 sati, OŠ Montessori – Ana Đokić, književnica
Utorak, 21.5.2019. u 11 sati, CeKaTe – Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR
Četvrtak, 23.5.2019. u 11 sati, Društveni dom Prečko – Marina Gabelica, književna teoretičarka

– 12. Festival dječje knjige se zatvara u petak, 24.5.2019. u 11 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Ove godine je u sklopu Festivala raspisan je natječaj za dječje literarne radove pod nazivom ‘Knjiga nije hrana, ali je poslastica’. Pristigao je velik broj radova, a na završnom događanju Festivala bit će proglašeni pobjednici i uručene nagrade – zaključuju organizatori.

Foto: Press