fbpx

15. ZeGeVege festival na Europskom trgu

ZeGeVege festival – hrvatska Veganmania

Zagreb – Europski trg – 01. i 02. rujna 2023.!

Ove godine održava se 15. ZeGeVege festival, koji će se održati 01. i 02. rujna 2023. Organizatori su se potrudili ove godine Europski trg zašareniti na dva puna dana i ispuniti Zagreb primamljivim mirisima te bogatom i raznovrsnom ponudom izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama.

Uz to ćemo educirati zainteresirane građane putem zanimljivih razgovora na pozornici te ponuditi korisne i zabavne radionice za najmlađe.

ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Obavezno dođite i ove godine te pozovite sve da se pridruže veseloj proslavi zdravlja, očuvanja planeta i poštovanja života svih bića!

Pogledajte kako je bilo na prošlom ZeGeVegeu, a za novosti pratite ih na Facebooku.

Što je održivo življenje?

Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne ugrožavaju okoliš, životi ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost i miran suživot svih bića na planetu. Suosjećanje za druge i briga za svijet oko nas temelji su održivog načina življenja.

Održivim načinom življenja unaprjeđujemo vlastito zdravlje te živimo punim plućima i mirne savjesti jer svojim životom ne škodimo drugim bićima. Održiv način življenja podrazumijeva prehranu namirnicama biljnog podrijetla, odijevanje odjeće od neživotinjskih materijala, korištenje proizvoda koji nisu testirani na životinjama, udomljavanje umjesto kupnje životinja, razvrstavanje otpada i štedljivo postupanje s energijom.

Više razloga za veganstvo pronađite na Spremi klopu i Veganopolisuu.

Foto: Press – ZegeVege