Stanje u 16 sati: U Hrvatskoj 105 zaraženih virusom Covid-19
By redakcija On 19 ožu., 2020 At 04:51 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

Covid-19, Vili BerošNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 16.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 105 pozitivnih osoba u Hrvatskoj. Ukupno je testirano 1399 uzorka – rekao je Vili Beroš.
– Naše mjere su bile pravodobne i polučile su rezultate. U tijeku su završne pripreme zdravstvenog sustava. U KB Dubrava se svi objekti pripremaju za tu namjeru, vojska će podići kamp sa 270 kreveta. U Rijeci, Osijeku i Splitu se formiraju primarni centri – kazao je ministar Beroš.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.
Zatvaraju se sve ne-esencijalne djelatnosti, sa svrhom da se, što je više moguće, zaštite osobe starije od 65 godina te kronično bolesni.
Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.
Zato se ovim mjerama zatvaraju djelatnosti u kojima je više osoba u bliskom kontaktu te se zabranjuje okupljanje više od 5 osoba.
covid

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay

comment closed