fbpx

4. sezona serije Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji

Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 23. ožujka 2022. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15.55 sati počinje s prikazivanjem četvrte sezone serije Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji.

Hathaway

Neobičan par čudnih detektiva iz Stratford-upon-Avona opet ćemo gledati u slikovitim i duhovitim krimićima punim humora i ruralnog šarma.

Hathaway

Od navodnih duhova do vrućeg svijeta šekspirijanskih eskorta, da ne spominjemo paklene strasti i ogorčene suparnike u dvoranskom plesanju i kukavički plan sabotiranja Božića, sve je to dio uobičajenog posla za bivšeg policajca u teškim dugovima i njegovu mnogo pouzdaniju partnericu u rješavanju zločina.

Galerija likova ovaj put je šarolikija i ekscentričnija nego ikad, od utopljenice Ophelije koja je nekad bila Miss Stratford-upon-Avona do pisca ubijenog vlastitim samurajskim mačem.

Detektivski se par Shakespeare i Hathaway mora boriti i protiv svojih demona, pa se tako Lu učlani u plivački klub i dođe u sukob sa svojom sestrom, dok se Frank nađe s krive strane zakona kad ga optuže za ubojstvo.

Kad ga unajme da traži nestali rukopis posljednje knjige u distopijskom znanstveno-fantastičnom serijalu, također otkrije da čovjek nikad ne bi trebao upoznati svoje heroje.

Kad se tehnološka tvrtka Forosa koju vodi Bertie (Jonno Davies) nađe na udaru, Spider (Darren Evans) zatraži stručnu pomoć Franka (Mark Benton) i Lu (Jo Joyner) na svom novom radnom mjestu.

Budući da će nova aplikacija biti predstavljena za koji dan, privatni istražitelji moraju brzo raditi i uskoro utvrde da postoji krtica koju treba razotkriti.

Foto: Press HRT Shakespeare i Hathaway