fbpx

Svečano otvoren Advent u Samoboru

Advent

Svečano otvorenje Adventa u Samoboru okupilo je stanovnike ovog grada i njihove drage goste. Paljenje impresivnih božićnih dekoracija simbolično je označilo početak ove iščekivane manifestacije u gradu, a mnogi su se razveselili klizanju na jednom od najljepših pop-up klizališta u okolici.

Advent

Na otvorenju su nastupile Zagrebačke pahuljice i maskote koje su oduševile najmlađe posjetitelje, a svojim koncertom na Trgu Matice hrvatske publiku je ugrijao i rasplesao Giuliano, koji dugo nije nastupao u Samoboru.

Advent

Ovo je bila odlična najava koncertnog programa koji nas očekuje u Samoboru, a izdvojili bismo koncert Matije Cveka 18. prosinca 2021. godine koji će biti odličan uvod u božićno raspoloženje.

Nizovi svjetlucavih lampica i instalacija okružuju šarmantne popločene ulice Samobora kojima će do 9. siječnja 2022. godine odzvanjati radosni glasovi svih onih koji su s nestrpljenjem dočekali Advent u Samoboru, koji ove godine nudi najviše. Upotpunite svoj popis božićnih želja ovom doista posebnom destinacijom.

Advent

– Advent u Samoboru vrhunski je praznični doživljaj, kližite na pop up klizalištu smještenom uz veliko parkiralište u Komparevoj ulici, slušajući omiljene festivalske hitove i otkrijte blistavu svjetlosnu stazu s rasplesanim projekcijama.

Advent

Prošećite ulicama Samobora i posjetite Samobor u ovo najčarobnije doba godine. Otkrijte okićena drvca, blistave ukrase i pridružite se Djedu Božićnjaku koji će mališanima pričati o veselju koje priprema u pratnji svojih vilenjaka. Ima toliko programa u kojem može uživati cijela obitelj, uključujući niz koncerata, upoznavanje veselih maskota i kušanje ukusne hrane i pića na adventskim kućicama.

– Želimo ovaj Advent učiniti uistinu posebnim i zajedno s vama slaviti. Povedite obitelj i prijatelje u Samobor i dopustite da se dogodi čarolija Božića, s veseljem ćemo vam poželjeti dobrodošlicu kao našim gostima! – poručila je gradonačelnica Samobora, Petra Škrobot koja je svečano otvorila Advent koji još nikada do sada nije imao ovako bogat sadržaj koji se održava na više lokacija.

Sve to pokazuje u kojem smjeru gradonačelnica želi turistički razvijati grad i postaviti ga na mapu obaveznih adventskih destinacija.

Tijekom slijedećih tjedana sva događanja bit će organizorana u skladu s epidemiološkim mjerama, a cijeli raspored događanja možete pratiti na stranici samobor.hr i na društvenim mrežama organizatora programa, Grada Samobora i Turističke zajednice.

Foto: Press Edin Tuzlak