fbpx

Aleksandar Stanković o novoj sezoni serije Vjetar u kosi

Zagreb…

Aleksandar Stanković– Ovo nije putopis samo o motoristima, namijenjen je svima, ali vjerujem da je i dobra promidžba za one koji žele motorom otkrivati svijet – kaže o novoj sezoni serije Vjetar u kosi autor Aleksandar Stanković.
‒ U petak 11. studenoga na Prvome programu Hrvatske televizije u 18.10 sati započinje emitiranje treće sezone putopisne serije Vjetar u kosi autora Aleksandra Stankovića.
Na putu dugome tri tisuće kilometara ekipa Vjetra u kosi snimila je zanimljive ljude i pejzaže.
Aleksandar Stanković– Neskromno mislim da je riječ o najboljoj od triju dosad snimljenih putopisnih serija. Uživao sam vozeći se mopedom APN-4, kakav voze naši poštari, na Grossglockner, najvišu planinu u Austriji. Austriju ćemo prikazati s pomoću zanimljivih krajolika i znamenitosti, a u Hrvatskoj smo otkrili široj javnosti nepoznate ljude, od kojih su me najviše oduševili fenomenalni istarski kozar Aleš Winkler, panker Zoran Todorović Todor iz Pule, bivši beskućnik iz Rijeke koji sad živi u Lubenicama na Cresu Romano Faganel te zaštitni znak Cresa, mudri slikar Mate Solis. Toplo se nadam da će i gledatelji uživati u putopisu kao što smo i mi u njemu uživali dok smo ga snimali, pogotovo u spoju snijegom prekrivenih alpskih vrhunaca i morskih krajolika – rekao je Aleksandar Stanković.
U HRT-ovoj su ekipi Vjetra u kosi novinarka, istraživačica i scenaristica Danijela Stanojević, redatelj Matija Vukšić, snimatelji Davor Petričić, Tomislav Krnić i Miran Krčadinac, tonski snimatelj Mladen Šiklić, montažer Robert Cecelja i autor projekta Aleksandar Stanković.

Foto: Press