Iva Majoli: Nadam da ćemo jednom napokon igrati u najjačem sastavu
By redakcija On 9 velj., 2019 At 01:15 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Bath…

Fed Cup: Prilika propuštena, Hrvatska na kraju druga

Hrvatska, Iva Majoli– Šteta. Očekivali smo da će biti 1:1 nakon pojedinačnih mečeva, ali kako je Jana odigrala sjajno sad nam je još više žao. U parovima nismo iskoristili šanse, imali smo ih mnogo i onda se okrenulo protiv nas. Nažalost, mnogo puta nam se dogodilo da smo na poen-dva do pobjede, ali se nadam da ćemo jednom napokon igrati u najjačem sastavu i izaći iz ove skupine – rekla je Iva Majoli.
Hrvatske tenisačice porazom 1:2 protiv Srbije su završile natjecanje u grupi B na turniru Prve skupine neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva, iako su imale dobru priliku za pobjedu, a time i plasman u subotnji finale protiv najboljeg iz grupe A.
Jurak, KonjuhOdluka je pala u meču parova, u kojem su Olga Danilović i Aleksandra Krunić sa 1:6, 6:1, 6:4 svladale Dariju Jurak i Anu Konjuh, no nije mnogo nedostajalo da Hrvatska nakon pojedinačnih mečeva ima nedostižno vodstvo 2:0.
Naime, u prvom okršaju dana Janu Fett je sa 2:6, 6:2, 7:6 (7) pobijedila favorizirana Olga Danilović, u dramatičnom meču koji je bio neizvjestan do posljednjeg poena. Fett je krenula odlično, povela 6:2, 2:1 uz break prednosti, no onda se Danilović razigrala te u jednom trenu imala 4:1 u trećem setu. Fett se vratila, spasila tri meč lopte, potom kod 7:6 u tie breaku i sama imala meč loptu uz servis, no nije uspjela pobijediti.
– Stvarno mi je žao što nisam uspjela osvojiti bod, ali borila sam se. Nažalost, opet nisam imala ritam servisa, bila sam bolesna tjedan dana prije dolaska u Bath, a meni treba vremena da se vratim u ritam – izjavila je Janna Fett.
Donna VekicDonna Vekić je potom izjednačila na 1:1, nakon sporijeg starta protiv Aleksandre Krunić, no na kraju su stvari došle na svoje mjesto. Vekić je pobijedila 1:6, 7:5, 6:1, produžila nadu za ukupnu pobjedu, no ona je na kraju ipak izostala…
– Bio je jako težak meč, u prvom setu sam još bila šokirana onim što se događalo u trećem setu prethodnog meča. Uspjela sam se probuditi i naći svoju igru – rekla je Donna Vekić. Darija Jurak je dodala:
– Jako sam tužna, jer je uvijek teško kad izgubiš na ovaj način, u tri meča u tri seta.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez/Mario Ćužić

comment closed