fbpx

Andrej Plenković: Judo je sport u kojem se vidi izniman fair-play

Zagreb…

Andrej Plenković

Andrej Plenković– Hrvatski judo savez je pokazao zavidnu razinu organizacije, a osim što mi je otac bio judaš, judo je sport u kojem se vidi izniman fair-play i razvoj karaktera – rekao je nakon odgledanog finalnog bloka premijer Andrej Plenković.
Danas, posljednjeg dana prvenstva, na rasporedu je ekipno natjecanje. Na ždrijebu uoči svečanog otvorenja u subotu, Hrvatska je saznala da će svoju priliku tražiti protiv Mongolije. Zatim su Svjetsko juniorsko prvenstva svečano otvorili hrvatski premijer Andrej Plenković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sportski direktor Međunarodne judo federacije Vladimir Barta i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.
Lea GobecLea Gobec bila je glavna hrvatska priča četvrtog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu (18. – 22. listopada, Zagreb). Nastupilo je četvero hrvatskih judoka, a Gobec je došla do borbe za broncu. Lea Gobec (do 78 kg), brončana s nedavnog Europskog juniorskog prvenstva u Mariboru, borila se za brončanu medalju protiv Sampaio (POR), ali nije uspjela kolekciji dodati i svjetsku juniorsku medalju. Portugalka je slavila wazarijem u «golden scoreu» i uzela broncu.
– Žalosna sam jer nisam uspjela završiti s medaljom jako dobar dan. Dobro sam ušla u borbu za broncu, ali nisam uspjela dominirati. Fizički sam se bolje osjećala, imala sam i odličnu potporu s tribina, ali jednostavno nije išlo – rezimirala je Gobec, dok su je tješile reprezentativne kolegice.
U borbi za finale, protiv još jedne visoke judašice, Zenker (GER), plan je bio što više izbjeći borbu u parteru. Gobec je iskoristila svoju priliku, bacila Njemicu na wazari, ali u istoj akciji i ostala u zahvatu iz kojeg, nažalost, nije uspjela izaći. Tako je otišla u borbu za broncu protiv Sampaio, a na kraju završila na petom mjestu.

Foto: Press – Tino Marić/HJS