fbpx

Aurel Benović: Zadovoljan sam s ulaskom u finale!

Aurel Benović u finalu Svjetskog kupa u Dohi!

– Zadovoljan sam s ulaskom u finale. Išao sam početnu ocjenu 6.3 i ne mogu baš reći da sam najsretniji kako sam odradio, ali pokušavam se kroz ove Svjetske kupove ustabiliti kako bih mogao podići svoju izvedbu na još veću razinu kada mi to bude najvažnije, na velikim natjecanjima, na Svjetskom i Europskom prvenstvu – rekao je Aurel Benović.

Aurel Benović

Aurel Benović plasirao se u finale partera na Svjetskom kupu u Dohi! Hrvatski reprezentativac koji je proteklog vikenda osvojio srebro na Svjetskom kupu u Cottbusu, danas je u kvalifikacijama sa 14.000 bodova kao 4. ušao u finale koje je na rasporedu u petak.

U konkurenciji 26 parteraša, najbolju ocjenu imao je aktualni olimpijski pobjednik, Izraelac Artem Dolgopjat (14.666). Aurel je zajedno s Australcem Jamesom Bacuetijem imao najveću startnu ocjenu – 6.3.

– Mislim da sam s ova dva nastupa u Cottbusu i Dohi već sada siguran putnik za SP u Liverpool na jesen. Baš sam malo prije komentirao s trenerom da mi još fali samopouzdanja, pobjedničkog duha, ali kroz ova natjecanja skupljam to iskustvo, treniram sam sebe, borim se sam sa svojim mislima… – rekao je Aurel Benović nakon što se plasirao u svoje sedmo finale na Svjetskom kupu u karijeri (do sada 5 osvojenih medalja).

Na žalost, druga dva hrvatska predstavnika danas, Filip Ude (12.766) i Jakov Vlahek (12.200) zbog pada na konju s hvataljkama nisu ušli u borbu za medalje. Filip je u konkurenciji 32 vježbača bio 18., a Jakov 20. Najbolju ocjenu kvalifikacija imao je Armenac Harutjun Merdinjan (14.600).

– Možda je za mene ipak prebrzo bilo ovo drugo natjecanje. Drugi konj, druga vrsta konja, meni treba malo duže da se naviknem na spravu, a ovo je totalno drukčija sprava nego je bila u Cottbusu. Na žalost, na početku sam nešto zeznuo i na saskoku sam pao. Imao sam snage, bio sam dosta miran, mislim da mi je samo falilo još malo treninga i dana ovdje da savladam kako treba.

Sad je tako ispalo. Nadam se da će već na sljedećem Svjetskom kupu biti bolje i da ću popraviti rezultat i izvedbu”, rekao je Filip Ude koji je prošle subote u Cottbusu bio zlatni.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana u Dohi nastupaju Aurel Benović na preskoku i Tin Srbić na preči.

Live rezultati.

Foto: Press – Hrvatski gimnastički savez