fbpx

Video: Belladonna osvojio nagradu za najbolji kratki film

U Veneciji…

Izvan sebe sam od sreće jer zaista nismo očekivali nagradu, rekla je Zdenka Gold za portal Scena.hr

BelladonnaBelladonnaIgrani film Belladonna osvojio je nagradu za najbolji kratki film u sekciji Horizonti na 72. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Za film Belladonna režiju, scenarij i montažu potpisuje Dubravka Turić, a produkciju Zdenka Gold.
– Izvan sebe sam od sreće jer zaista nismo očekivali nagradu – rekla je Zdenka Gold. A Dubravka Turić nedavno je kazala kako nema Zdenka Goldbolje nagrade za trud.
– A obzirom da mi je ovo prvi autorski rad, sudjelovanje na festivalu veliki mi je podstrek za dalje – naglasila je Turić.
Film Belladonna priča je o tri žene različite životne dobi i porijekla koje se sretnu u oftalmološkoj čekaonici. Saznanje o tragediji koju je jedna od njih doživjela, neočekivano ukida njihove različitosti i na trenutak ih povezuje. Direktor fotografije je Branko Linta, producentica Zdenka Gold, dizajn zvuka potpisuje Dubravka Premar, Belladonnascenografiju Željka Burić, kostimografiju Morana Starčević, a masku Snježana Gorup. Za produkciju je zadužen Spiritus movens, a za promociju i plasman Everything Works. U Belladonna filmu glavne uloge tumače Aleksandra Naumov, Lana Barić, Nada Đurevska, Anita Matković i Dražen Kühn.
Žirijem natjecateljskog programa Horizonti ove godine predsjedavao je ugledni redatelj kultnog filma Kad jaganjci utihnu, Jonathan Demme, a 72. Međunarodni filmski festival u Veneciji održavao se od 2. do 12. rujna.

Foto: Press, courtesy ASAC – la Biennale di Venezia
Video trailer: [vsw id=”0-aS87zBEOA” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]