fbpx

Jacques Houdek: Najboljima je predviđen najteži put!

Ekskluzivno…

Jacques HoudekIzvrsni vokali možda imaju teži put, ali sigurno će duže trajati i trud će se sigurno isplatiti, treba se boriti za svoje ideale i slijediti svoj cilj, govori jedan od naših najboljih vokala. Nakon dvije godine izbivanja s glazbene scene, Jacques Houdek vraća se kao mentor ‘The Voicea – Najljepšega glasa Hrvatske‘. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Jacques je pričao o svojoj karijeri, o svojim iskustvima s početka karijere te nam otkrio zašto se u jednom trenutku povukao sa scene.

Scena: Mentor ste u HRT-ovom showu ‘The Voice’, pa što biste rekli ljudima koji se žele prijaviti i koji se možda zbog treme još nisu prijavili?
‘The Voice’ je izvrsna prilika za sve talente, za sve one prave i posebne glasove koji još nisu dobili svoju pravu priliku. Ovo je jedinstven televizijski format koji omogućuje da uz samo dobar glas možeš doći do kraja, do pobjede… Jako se veselim ovom pravom pjevačkom showu. Jedva čekam čuti nove zanimljive glasove, osjetiti tu čaroliju kad čuješ dobar glas, a ne vidiš tko pjeva… Sjajno! Zato ne kalkulirajte, ako imate dobar glas, pustite ga, prepustite se tom najljepšem osjećaju, prijavite se i iskoristite ovu priliku!

Jacques HoudekScena: Zašto je ovaj show po vašem mišljenju drugačiji od ostalih, koliko je zapravo prednost da se mentori koncentriraju na glas pa tek onda na stas?
Kao što rekoh, ovo je po meni najbolje televizijsko pjevačko natjecanje. Obožavam ovaj show i velika mi je čast i izazov biti mentorom jer se ovaj show temelji na istim onim vrijednostima – talentu i glasu – na kojima i ja gradim svoju karijeru. Volim pravednost, ja vjerujem da je u pjevanju najvažniji glas, on mora biti temelj za daljnji razvoj. Tako da je fantastično da biramo svoje kandidate samo na temelju onog prvog dojma kad čujemo njihov glas, okrenuti im leđima, ma bit će to vrhunski show!

Scena: Koliko je važan glas, a koliko scenski nastup, styling…?
Dobar glas je temelj, baza, a sve ostalo nadogradnja koja je nužna. Da biste bili kompletan izvođač, trebate puno raditi, učiti stalno, usavršavati se… Scenski nastup, pokret, koreografija, styling – sve je to jako važno i sve skupa je jedan zahtjevan i kompleksan proces koji se odvija godinama. No dugoročno, priča će trajati ako je dobar glas najvažniji temelj, siguran sam!

Jacques HoudekScena: Je li ponekad nepravedno što izvrsni vokali ne naprave brži proboj na glazbenoj sceni?
Volim reći da je najboljima predviđen najteži put, i ima puno istine u tome, no nekako vjerujem da najveći talenti, a pritom i veliki radnici jer samo talent nije dovoljan, ne mogu ostati neprimijećenima. Izvrsni vokali, posebice na malom tržištu, možda imaju teži put, ali sigurno će duže trajati i trud će se sigurno isplatiti, kad-tad, zato ne treba posustati, treba se boriti za svoje ideale, slijediti svoj cilj.

Scena: Je li ovaj show možda naznaka da će se nešto mijenjati na glazbenoj sceni?
Ovo je sigurno veliki plus za našu scenu. Moja je želja da se stvari mijenjaju jer znam da imamo sjajnih pjevača i velikih umjetnika. Bit ću najsretniji ako ovaj showu potraje godinama i znam da će privući publiku, oplemeniti i natjecatelje i gledatelje, a mi ćemo dati sve od sebe.

Scena: Vi ste jedan od najljepših vokala u Hrvatskoj, a i šire, pa jeste li na početku karijere razmišljali da je najvažniji talent i glas? Biste li nešto sad drugačije napravili u svojoj karijeri kad bi mogli vratiti vrijeme?
Ja se oduvijek zalažem za trajne vrijednosti, a dobar glas i talent to sigurno jesu. Od početka sam se izdvojio svojim talentom, svojim vokalom. Ne skrivam da je trebalo puno hrabrosti, no danas mi je najveća nagrada što primam stotine i stotine pisama ljudi kojima sam upravo ja predstavljao ohrabrenje da i oni ne skrivaju svoj talent ako su drugačiji, ako se izdvajaju od ukalupljenih stereotipa. Sa svojom sam karijerom jako sretan, ostvario sam jako puno svojih ciljeva, puno naučio, imam još puno planova, uvijek kažem da imam najljepši posao i ne bih ništa mijenjao – sve se događa s razlogom, a na nama je da učimo i svakim danom budemo bolji i bolji.

Jacques HoudekScena: Nije vas bilo dvije godine na sceni, u čemu ste najviše uživali? Jeste li spremni za novu etapu u karijeri?
Uživao sam u svojoj prekrasnoj obitelji, u svojoj dječici i supruzi. Po drugi sam put postao tata, svog malog anđela Davida i najviše uživam kad sam sa svojom Brigitom i djecom – Sofiom i Davidom. Čekao sam pravi trenutak da se vratim, a mislim da je ‘The Voice’ sjajna prilika i veliki izazov. Nisam se nikada umorio od glazbe, ona je moj život, samo sam nakon intenzivnih deset godina karijere odlučio malo zastati, posvetiti se meni važnim stvarima i vratiti se kad budem opet u prilici u potpunosti iskreno prenositi emociju kroz svoje pjesme svojoj publici. Današnja tržišna kompeticija to često ne dopušta, a ja sam iskren u onome što radim, ne podilazim tzv. ukusu masovne publike i vjerujem da trajne vrijednosti uvijek pobjeđuju. Imam puno planova i lijepih projekata koje bih volio ostvariti, no korak po korak, nećemo još puno otkrivati.

Scena: I za kraj, koja je vaša poruka?
Slušajte svoje srce, slijedite svoje ideale, budite vjerodostojni i ne plašite se pokazati svoj talent. Ovo je jedini show u kojem samo dobrim glasom možeš do pobjede! PRIJAVI SE!!!

Foto: Scena.hr