fbpx

Červar, Tucak, Novosel, Rak i Mihačić o svojim najvećim uspjesima

Zagreb…

Tribinom Budućnost vrhunskog ekipnog sporta započinje konferencija KPS 2018.

KPSLino Červar, Ćiro Blažević, Mirko Novosel, Miljenko Rak i Vatroslav Mihačić podijelit će svoja razmišljanja i najzanimljivija sportska iskustva na prestižnoj sportskoj tribini Budućnost vrhunskog ekipnog sporta koja nas očekuje u petak, 23. veljače 2018. godine s početkom u 9.00 sati na otvaranju 16. međunarodne konferencije kondicijska priprema sportaša. Uspješna trenerska petorka na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otkrit će najznačajnije trenutke svojih karijera ali i prepreke na putu do vrha profesionalnog sporta.
Lino Červar, najdugovječniji izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije svojim je znanjem momčad doveo do brojnih odličja koja uključuju i ono najveće, a to je olimpijsko zlato. Ivica Tucak proteklih je godina s Hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom osvojio europsko srebro i svjetsko zlato, a njegov pristup i znanje ove godine su ga doveli do titule najboljeg vaterpolskog trenera na svijetu. Mirko Novosel kao vođa košarkaške reprezentacije u bivšoj Jugoslaviji nizao je odličja s Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava, dok je s Cibonom svojedobno osvojio i Euroligu. Miljenko Rak u svojoj je karijeri bio kondicijski trener Hrvatske rukometne reprezentacije te Janice Kostelić, dok je ravnatelj Nogometne akademije HNS Vatroslav Mihačić u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji do uspjeha vodio vratare.
Lino Červar, Ćiro Blažević, Mirko Novosel, Miljenko RakUz uzbudljivu tribinu Budućnost Vrhunskog ekipnog sporta na ovogodišnjoj konferenciji predavat će brojni svjetski stručnjaci iz kondicijske pripreme i sporta. Listu uglednih imena predvodi Francesc Cos, direktor Barca Innovation Hub nogometnog kluba Barcelona. On će na konferenciji predstaviti koncept ovog projekta koji uključuje učinkovitu selekciju budućih nogometnih talenata ali i razvoj te razmjenu znanja u područjima poput medicine, tehnologije, timskog sporta, društvenih znanosti i
drugog. Španjolskom stručnjaku pridružit će se i trener Julio Calleja, cijenjeni znanstvenik i kondicijski trener kojeg je najviše proslavio rad s najboljom španjolskom košarkaškom generacijom u povijesti, europskim i svjetskim prvacima. Tu je i Francesco Cuzzolin, sportski stručnjak čije je ime uz brojne druge uspjehe u svijetu prepoznato i po uspješnom kondicijskom vodstvu NBA košarkaške momčadi Toronto Raptors.
U dva konferencijska dana, svoja znanja predstavit će i domaći stručnjaci te treneri poput kondicijskog trenera košarkaškog kluba Baskonija Luke Svilara te Igora Čerenšeka čiji Mentalni trening profesionalne sportaše dovodi do samog vrha i pruža jedan novi, suvremen i sveobuhvatan pogled na kondicijsku pripremu sportaša.
Šesnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

Foto: Press