fbpx

Dan Hrvatske knjige: Posebno izdanje kviza Potjera

Povodom Dana Hrvatske knjige

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak 22. travnja 2020. godine povodom Dana hrvatske knjige na Prvom programu (HRT-HTV1) u 18.10 sati prikazat će posebno izdanje svog popularnog kviza Potjera.

Hrvatske knjige

U njemu će naime kao natjecatelji sudjelovati poznate osobe iz kulturnog života kako bi svojim nastupom u kvizu popularizirali čitanje knjiga te pokazali koliko je ono važno. Riječ je o Draženu Ilinčiću, HRT-ovom novinaru, Mariu Kovaču, kazališnom i filmskom redatelju, Danielu Rafaeliću, povjesničaru filma te Seidu Serdareviću, uredniku i izdavaču.

Hrvatske knjige

Četiri igrača koji se međusobno poznaju od prije zaigrat će kao tim te pokušati pobjeći lovcu, a koliko će im u tome pomoći njihova (ne) načitanost saznat ćemo 22. travnja.

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio „Juditu”.

Također, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja u Hrvatskoj temeljem prijedloga Ministarstva kulture i medija kojeg je prihvatila Vlada Republike Hrvatske.

Foto: Press