fbpx

Davor Šuker: Osniva se reprezentacija veterana Vatrenih

Zagreb…

Kao bivši Vatreni, veselim se druženju i utakmicama koje za prvi cilj imaju zabavu za sve – za publiku, medije i nas na terenu – naglasio je predsjednik HNS-a Davor Šuker

– Čini me ponosnim entuzijazam koji postoji oko ovog projekta među bivšim reprezentativcima i sigurno ću kao predsjednik Saveza podržati ovu odličnu inicijativu. Kao bivši Vatreni, veselim se druženju i utakmicama koje za prvi cilj imaju zabavu za sve – za publiku, medije i nas na terenu – naglasio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Na inicijativu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera i nekolicine zapaženih bivših reprezentativaca, Hrvatski nogometni savez posvetit će se osnivanju reprezentacije veterana Vatrenih koja će ponovno okupiti na istom mjestu najuspješnije hrvatske reprezentativce.
– Razgovarajući s bivšim suigračima i današnjim prijateljima, složili smo se da bi ovakav projekt imao višestruke koristi. Nama igračima bio bi prilika za ponovno druženje, navijačima bi doveo reprezentaciju tamo gdje možda kao A reprezentacija nismo mogli doći, utakmice bi mogle imati humanitarnu stranu, a pritom bismo pokazali da se nogometna obitelj drži zajedno – istaknuo je Ognjen Vukojević.
– Smatram da je ovo sjajna ideja i drago mi je što ću biti dio te priče. Uvijek je najljepše obući hrvatski dres i dijeliti svlačionicu s prijateljima s kojima sam prošao toliko toga. Vjerujem da projekt ima veliki potencijal, da možemo poslati sliku zajedništva i ljubavi prema hrvatskom dresu koja ne prestaje s umirovljenjem od A reprezentacije – rekao je legendarni kapetan Darijo Srna.
– Imam slična iskustva s Bayernom gdje je to sjajno organizirano i zaista je odlično iskustvo za svakog bivšeg igrača – ti susreti pokazuju veličinu Bayerna. Mislim da možemo nešto slično napraviti, na taj način zadržati bivše istaknute igrače blizu reprezentacije i razveseliti brojne navijače diljem svijeta – izjavio je Ivica Olić.
Reprezentacija veterana Vatrenih sastojat će se od istaknutih bivših hrvatskih A reprezentativaca i tako postati mjesto njihovog okupljanja nakon završene igračke karijere. K tomu, reprezentacija će nastupati u dijelovima Hrvatske, Europe i svijeta gdje A reprezentacija do sada nije gostovala, što će pružiti priliku brojnim navijačima u zemlji i inozemstvu da pozdrave igrače koji su pisali povijest hrvatske reprezentacije.
Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti, Davor Šuker, igrač s najviše nastupa u povijesti, Darijo Srna i igrači iz “kluba 100” Josip Šimunić i Ivica Olić su među pokretačima ove inicijative u kojoj će operativno važnu ulogu imati još jedan umirovljeni nogometaš sa zapaženom reprezentativnom karijerom, Ognjen Vukojević.

Foto: Press – HNS