fbpx

Davor Šuker: Vjerujem ćemo opet moći uživati nogometu uz povratak gledatelja na tribine

Nogomet se u prvom redu ipak igra zbog navijača, rekao je Davor Šuker

– Štovana gospodo, sve vas srdačno pozdravljam pred kraj turbulentne nogometne godine koja je donijela puno neizvjesnosti i nepovoljnih okolnosti uslijed globalne pandemije koronavirusa. Morali smo se privikavati na novonastale okolnosti, nogomet je u jednom razdoblju stao u cijelom svijetu i tek tad smo uvidjeli koliko nam je silno nedostajao i kolika je važnost njegove uloge na globalnoj razini. Na sreću, život je krenuo dalje, napravljeno je sve da se nogomet više ne prekida i to je najbitnije. Dokle god bude trajala pandemija bit ćemo oprezni, poštivati sve epidemiološke mjere i protokol “novog normalnog”, ali vjerujem da će i to uskoro biti iza nas pa ćemo opet moći uživati u istinskom nogometnom ozračju uz povratak gledatelja na tribine, jer nogomet se u prvom redu ipak igra zbog navijača – rekao je Davor Šuker.

Davor Šuker

Putem video konferencije danas je održana sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza kojom je iz sjedišta Saveza rukovodio predsjednik HNS-a Davor Šuker. Na početku sjednice, predsjednik Davor Šuker poželio je ugodan rad svima skupštinarima, zahvalivši im na prilagodbi novim radnim okolnostima uzrokovanima epidemijom virusa SARS-CoV-2.

Davor Šuker

Prije početka rada Skupštine, prisutni su se minutom šutnje prisjetili svih preminulih iz nogometne organizacije od posljednje sjednice koja je održana u prosincu 2019. godine.
– Iza nas je teška godina i zato moram pohvaliti sve sportske djelatnike u klubovima, članove Skupštine i Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Šukerom, jer smo se uspješno nosili sa svim izazovima. Među rijetkim smo savezima u Europi koji su uspješno okončali natjecanja u muškom, ženskom i malom nogometu, i probali smo cijelo vrijeme razmišljati nekoliko koraka unaprijed. Ne bismo uspjeli da nismo imali dobru suradnju. Rezultati pokazuju da smo radili dobro, i da smo imali kvalitetnu suradnju sa Stožerom civilne zaštite te Ministarstvom turizma i sporta kojima se također zahvaljujem. Imali smo i odličnu suradnju s Uefom i Fifom, pri čemu nam je od velikog značaja članstvo našeg predsjednika u Izvršnom odboru Uefe – rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Marijan Kustic

Na kraju sjednice predsjednik Davor Šuker je naglasio:
– Nadam se da će ova pandemija što prije završiti, da će nam cjepivo koje dolazi omogućiti da igramo EURO s navijačima i da ćemo sljedeći puta imati priliku održati sjednicu Skupštine kako smo inače i navikli – uživo, licem u lice. Hvala vam na vašem doprinosu!.

Foto: Press – HNS