fbpx

Zlatko Dalić: Došli smo u Rostov pobijediti

Svjetsko prvenstvo…

Zlatko Dalić– Teško je uspoređivati generacije s 20 godina razlike. Nogomet je drugačiji, napredovao je. Imamo sjajne igrače, imamo potencijal, kao što je bio slučaj i 1998. godine, a možda čak sada naši igrači igraju i u većim klubovima, no to ništa ne znači. Iz Francuske imamo lijepe uspomene, tada su naši nogometaši napravili veliki posao, pogotovo u tim vremenima. Mi im se želimo približiti, makar je teško ponoviti taj poduhvat, no potrudit ćemo se – rekao je Zlatko Dalić.
Na posljednjoj konferenciji za medije uoči utakmice s Islandom na Svjetskom prvenstvu govorio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.
– Mi smo se pripremali za Island kao i za prve dvije utakmice. Došli smo u Rostov pobijediti, ne primiti pogodak i osvojiti tri boda te tako potvrditi da smo zaslužili prvo mjesto. Ne znam što drugi pišu i komentiraju, ja vodim računa o svojim igračima i svojoj reprezentaciji. U nekoj drugačijoj situaciji nitko drugi ne bi vodio brigu o Hrvatskoj, stoga ćemo voditi računa samo o sebi. Na sastanku u utorak složit ćemo prvu jedanaestoricu. Ovo je Hrvatska, bez obzira tko nastupi, i smatramo da nije lijepo govoriti o nekoj B-momčadi. Igrat ćemo isto kao protiv Nigerije i Argentine, i možemo do dobrog rezultata – dodao je Dalić.
O raspletu u Skupini C, izbornik je rekao:
– Imamo svoj način igre i prakticirat ćemo ga. Znamo sve o Islandu, kao što oni znaju sve o nama, tako da znamo što nam je činiti. Moramo se braniti od dugih lopti, od prekida, a tražit ćemo posjed lopte. Moramo igrati dobru, pokretljivu obranu i iz te kompaktnosti prijetiti prema naprijed. Cijenimo suparnika i njihov stil igre, oni su u kvalifikacijama bili ispred nas, i čeka nas težak posao. Zbog poraza u Reykjaviku morali smo u dodatne kvalifikacije, no ovo je nova utakmica, nova situacija i lijepa šansa za revanš. Taj poraz sigurno peče, ostavio je traga, moramo se boriti i pokazati kvalitetu. Međutim, mi smo već ostvarili svoj cilj, a Island se još mora izboriti za prolaz. Problem s pritiskom navijača s tribina nemamo, naši igrači svaki tjedan igraju pred punim stadionima. Vjerojatno uopće nećemo moći birati suparnika u osmini finala jer ćemo vjerojatno biti prvi u skupini. Osim toga, i da možemo birati, to ne bismo činili. Nitko među nama uopće ne spominje kalkulacije, to nikada nije dobro i to se uvijek nekako vrati – zaključio je Dalić.
Hrvatska svoju treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra danas, u utorak 26. lipnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, na Donu na stadionu Rostov Arena.

Foto: Press – HNS