fbpx

Davor Božinović: Sportske igre mladih dale su jednu novu dimenziju sportu

25 godina Plazma Sportskih igara mladih: Sportsko – zabavni spektakl u Splitu

Na velikoj svečanosti sudjelovali su Aleksander Čeferin, Figo, Johannes Hahn, Boban, Mijatović, Srna, Malouda, Maxwell Andrade, Hierro, Davor Božinović…

Proslava 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih u petak u Splitu okupila je mnogobrojne svjetske sportske zvijezde i dužnosnike koji su najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji u Europi došli čestitati na tako velikom jubileju.

ceferin

Program je započeo svečanom ceremonijom u Hrvatskom domu u Splitu u kojem su se okupili dugogodišnji partneri, prijatelji i ambasadori Igara.
Svjetske sportske zvijezde predvodio je Luis Figo koji je stigao u društvu Zvonimira Bobana, Maxwella Andrade, Hierra, Maloude, Darija Srne i Predraga Mijatovića.

Dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnju podršku i suradnju koja su primili Zoran Mamić, predsjednik nadzornog odbora Tommy d.o.o, Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor, Coca-Cola HBC u ime Coca-Cole partnera svečanosti, Predrag Mijatović, ambasador Plazma Sportskih Igara mladih, Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za budžet i administraciju za ambasadora godine 2020 i Aleksander Čeferin za ambasadora godine 2021.

– Sport povezuje, sport je ljubav, sport je jedinstven, sportom se stječe poštovanje svih ljudi, stoga dubok naklon svemu što Plazma Sportske igre mladih rade. Dokle god ću ja biti predsjednik UEFA-e i UEFA-ine Fondacije za djecu, u potpunosti ću pomagati radu Igara u okviru svojih mogućnosti- istaknuo je Čeferin u svom zahvalnom govoru.

Goste su pozdravili Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova suradnji sa Plazma Sportskim Igrama mladih godinama su provodili veliku edukativnu akciju ”Budi navijač, a ne razbijač”, kojoj je cilj sprječavanje nasilja na sportskim terenima .Uz to zajednički su provodili aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Davor Božinović

– Ovo je sjajna manifestacija, posvećena sjajnoj ideji i viziji mladih ljudi, koji su i nakon 25 godina još uvijek mladi. Sportske igre mladih dale su jednu novu dimenziju sportskom Splitu i sportskoj Hrvatskoj. U ova izazovna vremena, važno je baviti se djecom te ih što više odvajati od mobitela i računala kako bi ona u potpunosti prihvatila zdrave stilove života – istaknuo je Davor Božinović.

U svom emotivnom govoru Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih zahvalio je svima koji su dali svoj obol uspjehu Igara i istaknuo:

– Pokušavamo zbrajati, pokušavamo sažet četvrt stoljeća u neku statistiku i onda shvaćamo da za to nema potrebe jer nema brojki koje mogu dovoljno dobro opisati kako smo rasli, kako smo se širili, kako nismo odustajali. Već četvrt stoljeća promoviramo toleranciju, prijateljstvo, solidarnost i fair play i nadamo se da smo u ovih 25 godina upravo te vrijednosti utkali u brojne generacije naše djece i mladih u Hrvatskoj i regiji.

Svečanost nisu htjeli propustili ni Zlatko Dalić, Stipe Pletikosa i Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, ali i poznati Splićani- Gibonni i Tonči Huljić, te gosti iz Srbije predvođeni Vanjom Udovičić, ministrom omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Nakon svečanog programa gosti su požurili presvući se u nogometne dresove jer su Prokurative u 20 sati postale poprište nogometnog spektakla: revijalne utakmice sudionika međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine protiv svjetskih sportskih zvijezda i prijatelja Igara.

Na izborničkoj klupi malih sportaša bili su Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni nogometaš Igor Tudor i Igor Angelovski. Tim zvijezda predvodili su u ulozi trenera Zdravko Marić, Martina Dalić i Davor Božinović.

Foto: Press