fbpx

Sandra Perković: Vratila sam titulu u svoje ruke

London…

Sandra Perković– Povijest se ponavlja. Prije pet godina osvojila sam prvo Olimpijsko zlato na ovom stadionu. Večeras ‘plešem’ u istom krugu sa zlatnom medaljom oko mog vrata. Hrvatska himna je svirala, Hrvatska zastava je opet podignuta na ovom stadionu u Londonu. Upravo sam preplavljena s emocijama i želim samo izraziti veliku zahvalnost mojoj obitelji, mom timu i svima koji podržavaju ovo moje putovanje. Vaša kraljica diska, Sandra Perković – napisala je Sandra Perković ispod fotografije koju je objavila na svom društvenom profilu, a nakon veličanstvene pobjede i osvajanja drugog naslova Svjetske prvakinje u Londonu.
Kraljica diska Sandra Perković je po drugi put u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska. Sandra je na atletskom Svjetskom prvenstvu u Londonu do novog zlata stigla odličnim hicem od 70.31 metara. Uz dva svjetska zlata, Perković ima i dva olimpijska zlata, prvo je osvojila na istom ovom stadionu u Londonu prije pet godina, a drugo lani u Rio de Janeiru.
– Presretna sam. Vratila sam titulu u svoje ruke. Sve tri titule spojila sam u jednu. Ovo Svjetsko prvenstvo nije moglo završiti bolje. Osvojiti zlato za kraj ovog Svjetskog prvenstva, predobro – rekla je Sandra Perković nakon osvajanja zlata.

Rezultati:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 70.31m
2. Dani Stevens (Aus) 69.64
3. Melina Robert-Michon (Fra) 66.21
4. Yaime Perez (Kuba) 64.82
5. Denia Caballero (Kuba) 64.37
6. Nadine Mueller (Njem) 64.13
7. Su Xinyue (Kina) 63.37
8. Feng Bin (Kina) 61.56
9. Julia Harting (Njem) 61.34
10. Chen Yang (Kina) 61.28
11. Andressa de Morais (Bra) 60.00
12. Zinaida Sendriute (Lit) bez rezultata

Foto: Sandra Perković društvena mreža