fbpx

Davor Božinović: Od danas obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom

Obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom

Danas je održana konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite

– S obzirom na jutrošnje okolnosti, mislio sam da ovu presicu Stožera počnemo time da vam glavni ravnatelj policije da informacije s obzirom da se on nije imao priliku obratiti javnosti – obratio se Davor Božinović na početku konferencije za medije.
– Policija je reagirala onako kako treba. To je javni prostor, otvoren je, počinitelj može doći iz raznih ulica, to je javni prostor. Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja po svim parametrima. Ovaj događaj narušava sigurnost građana, ali imamo visoku stopu rješavanja slučajeva – rekao je Nikola Milina.
– Brojevi novozaraženih se stalno povećavaju. Današnju brojku od 181 ne bih ocijenio realnom, znamo da se radi o rezultatima testiranja od nedjelje, tada se provodi najmanje testiranja. Objektivnu sliku dobivamo tek od srijede do nedjelje, tada maksimalno rade svi laboratoriji – rekao je Božinović.
– Propisali smo odluke za okupljanja za koja se očekuje preko 50 osoba. To su posebne preporuke za kulturne program, kinoprojekcije, svadbe, sportske događaje… Uvodimo obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima gdje ljudi dolaze u kontakt, a gdje se ne može držati razmak od dva metra. Maske moraju nositi gosti u ugostiteljskim objektima ‘osim dok sjede na svojim mjestima’. Pozivamo sve na još strpljenja, racionalnost, solidarnost. Ove odluke stupaju danas, a za sutra planiramo set mjera koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata – rekao je Davor Božinović.
Davor Božinović

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: arhiva