fbpx

Marijan Horvat: Ja živim bodybuilding!

Bodybuilding…

Marijan HorvatMarijan Horvat je trener za fitness i bodybuilding te bodybuilding natjecatelj. Osnivač je i predsjednik bodybuilding kluba Osijek. Pod njegovim vodstvom mnogi su ostvarili značajne rezultate, a nedavno smo i pisali o uspjehu jednog od njih, državnom prvaku Tiboru Ferencu. Trinaestu godinu radi kao trener u fitness centru ‘XXL’, a trenutno je na zadnjoj godini studija kondicijske pripreme na kineziološkom fakultetu u Zagrebu. U razgovoru za portal Scena.hr otkriva mnoge tajne o ovom sportu.

Scena: Koliko dnevno i gdje trenirate?
Van sezone pet puta tjedno, a kad sam u fazi priprema dva puta dnevno u svom klubu ‘BBK Osijek’.

Scena: Kako izgleda jedan vaš dan?
Prvi obrok, drugi obrok, treći obrok, popodnevni trening, popodnevna smjena u fitnessu od 15,00 sati gdje imam još dva obroka. Kad zatvorim fitness u 22,00 sati slijedi večernji trening do 23.30 sati i onda još jedan obrok.

Scena: Koji način prehrane preferirate?
Preferiram visoki unos proteina oko 300 g iz bijelog mesa, jaja, posnog sira i ribe. Ugljikohidrata koliko mi treba, ne previše do 200 g., a najviše većinom iz zobenih pahuljica. Od nezasićenih masnoća uglavnom tri žlice lanenog ulja tijekom dana.

Scena: Biti trener je odgovornost, dali je lakše trenirati sa muškim ili ženskim sportašima?
Velika je odgovornost, ali kad znate svoj posao i volite ga kao što ja volim svoj posao i veselim se svakom radnom danu onda nema problema. Pa stvarno ne mogu sad reći s kime je lakše mislim da to zavisi od osobe do osobe i da nema veze sa spolom.

Scena: Kako usklađujete svoj privatni život i sport?
Bodybuilding je moj život, ja živim bodybuilding. Kao i svaki sport zahtjeva puno vremena i odricanja ali isto tako kao i u svakom sportu se nađe vremena za privatni život, samo je bitno dobro se organizirati.

Scena: Koristite li kakve dodatke prehrani?
Koristim naravno protein u prahu da bi povećao cjelokupni dnevni unos proteina.

Scena: Koliko je san bitan za vaš sport?
Jako je bitan jer na treningu se mišići troše, a rastu kad se dobro nahrane i odmore, odnosne rastu tijekom sna.

Foto: Privatni album