fbpx

Hrvatska reprezentacija otputovala u Kinu

Kup Borislava Stankovića…

Hrvatska– Prije svega moram pohvaliti ove momke koji su šest dana bili na pripremama u Sv. Martinu. Ono što mi je najviše drago je da su došli sjajno pripremljeni što je bio prvi preduvjet da u kratkom vremenu uspijemo napraviti dosta toga. Kada bi bar i onih jedanaest 27. srpnja stiglo u takvom stanju, bilo bi sjajno. Trebali smo odraditi deset treninga, odradili smo devet jer sam bio iznimno zadovoljan kako su ih odradili pa su na taj način i zaslužili jedno slobodno jutro. Mogu reći da smo u prilično kratkom vremenu napravili dosta toga i da s obzirom na kratkoću priprema putujemo u solidnom stanju u Kinu – rekao je izbornik Aleksandar Petrović prije puta.
HrvatskaHrvatska reprezentacija otputovala je u Kinu na Kup Borislava Stankovića koji se održava od 19. do 23. srpnja 2017. godine u kineskom Shenzhenu. U sjajnoj atmosferi izabranici izbornika Petrovića, njih dvanaest, krenuli su iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman prema Dohi, nakon čega nastavljaju prema Hong Kongu, odnosno do svog konačnog odredišta Shenzhena.
– Nemamo nikakvu ozljedu, odnosno u kakvom stanju smo započeli pripreme, u istom takvom smo ga i završili. Sada imamo ova dva dana adaptacije kada stignemo, tj. 16. srpnja navečer smo ondje. Imamo četiri treninga do prve utakmice kada igramo s Kinom. Ova turneja je iznimno bitna jer daje puno igrača za pripreme A reprezentacije – čak četvoricu i moram reći da će tu biti otvorena borba za par pozicija koje su u ovom trenutku otvorene. Prema tome, pred ovim igračima je da se nametnu i da kroz kolektivnu igru pokušaju izboriti mjesto u A reprezentaciji. Iako ja već nakon ovih par treninga imam dosta jasnije stvari, očekujem da će mi taj turnir u Kini samo dodatno pojasniti, odnosno razriješiti ove preostale dileme – kaže izbornik Petrović.
Što se tiče samog turnira izbornik je prokomentirao:
Hrvatska– Nemam previše informacija vezano za protivnike. Prva utakmica nam je s Kinom i to će nam biti apsolutna nepoznanica, kako igraju. Znamo samo da će igrati s najjačom reprezentacijom, imaju NBA igrače i to nam je sigurno najteži protivnik. Za drugu i treću utakmicu, pošto ćemo ih gledati prvu utakmicu između Njemačke i Egipta, imati ćemo puno više informacija, a samim time ćemo odraditi i malo kvalitetniji skauting. U svakom slučaju, mislim da smo spremni, ovo je malo specifična situacija. Neću se više baviti protivnicima koliko ću se baviti samom reprezentacijom, odnosno koliko se igrači u takvim uvjetima snalaze – zaključio je Petrović.

Foto: Press – Marin Sušić / HKS