fbpx

Grabežljivci Karpata: Carstvo medvjeda

Dvodijelni film Grabežljivci Karpata: Carstvo medvjeda

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 19. veljače 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 16.45 sati počinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma Grabežljivci Karpata: Carstvo medvjeda.
Karpati se protežu kroz sedam europskih zemalja. Goleme prašume, strmi klanci i samotni vrhovi iznimno su bitno sklonište za neka od najdojmljivijih stvorenja na kontinentu. Ovdje grabežljivci i dalje slobodno lutaju, a ljudi su se prilagodili životu s tim karizmatičnim životinjama.

medvjeda

Dok dugi ljetni dani prelaze u jesen, smeđa medvjedica i njezino dvoje mladunčadi provode vrijeme debljajući se da pregrme tešku zimu koja im predstoji. Medvjedići moraju naučiti temeljne vještine preživljavanja, i to brzo, kane li preživjeti kad budu živjeli sami. Prvi rođendan dočeka samo pola mladunčadi.

Grabezljivci

Ženka risa nečujno prati lovinu duboko u sjeni šume. U brlogu je čeka dvoje gladne mladunčadi, koja i dalje posve ovisi o njoj kao hraniteljici i zaštitnici. Dok se približavaju posni zimski mjeseci, mladunčad mora naučiti sama loviti tako što pomno promatra majku i nastoji sama napasti plijen.

Foto: Press