Ne propustite: Plavi planet s Davidom Attenboroughom

Na malim ekranima…

Na Hrvatsku radioteleviziju stiže nova sezona BBC-jeva serije Plavi planet s Davidom Attenboroughom

– Hrvatska radiotelevizija tradicionalno gledateljima donosi vrhunski izbor najboljih svjetskih dokumentarnih programa. To je razlog zašto smo otkupili i novu sezonu sjajne BBC-jeve serije Plavi planet. Naime, otkad je godine 2001. prikazana prva sezona te serije, naše se razumijevanje života u podmorju potpuno promijenilo. Putujući od ledenih polarnih mora do blistavoga plavetnila koraljnih atola, serija će podijeliti s gledateljima ta zapanjujuća otkrića. Domaćin je slavni sir David Attenborough, producent Mark Brownlow, a izvršni producent James Honeyborne – najavljuje HRT-ova urednica u odabiru stranoga programa Mira Vočinkić te dodaje kako će Plavi planet 2, pobuđujući divljenje i strahopoštovanje, gledateljima među ostalim otkriti dosad nepoznata mjesta, predstaviti karizmatične nove likove i otkriti iznenađujuće nove oblike životinjskoga ponašanja.

Mira Vočinkić
Hrvatska radiotelevizija na Drugome programu Hrvatske televizije od subote 7. travnja 2018. godine s početkom u 20.05 sati prikazuje dokumentarnu seriju BBC-a Plavi planet 2 (eng. Blue Planet 2). U sedam nastavaka serija pruža vrhunsko filmsko iskustvo i vodi gledatelje u čarobnu pustolovinu kroz najveće, ali i najslabije istraženo područje našega planeta – oceane.
– Tako će i gledatelji Hrvatske radiotelevizije subotom na Drugome programu Hrvatske televizije imati prigodu, primjerice, upoznati neobične hobotnice koje vrebaju u dubinama Antarktičkoga oceana, vidjeti kako divovska riba ulua hvata pticu u letu i biti na leđima kita ubojice koji se zabija u jato riba – ističe Mira Vočinkić.
David Attenborough
U prvome nastavku pod naslovom Jedan ocean gledatelji će imati prigodu vidjeti kako su sva bića na Zemlji na milosti oceana i njegove životvorne moći jer je ocean svjetski aparat za održavanje života. U drugome nastavku pod naslovom Dubina doznat ćemo kako životinje opstaju u dubini oceana u kojemu su uvjeti veoma nepogodni za opstanak. Treći nastavak Koraljni grebeni gledatelje će uvesti u vrtlog energije i šarenilo boja. Koraljni grebeni, naime, podsjećaju na kaotični velegrad, pa će gledatelji moći pratiti kako se vrste bore za svoje mjesto u najnaseljenijemu mjestu u oceanu.
Nastavak Veliko plavetnilo prikazat će pučinu oceana koji je nepregledna morska pustinja, a taj zahtjevni okoliš od životinja traži vrhunsku izdržljivost i inteligenciju, a u nastavku Zelena mora gledatelji će vidjeti čaroban svijet u kojemu žive morska stvorenja – impozantne prašume i prostrane ravnice prekrivene morskim cvjetnicama. Nastavak pod naslovom Obale upoznat će gledatelje s bojnim poljem jer kako bi opstale na crti bojišta koja razdvaja dva vrlo različita svijeta, životinje moraju biti otporne, ali i dosjetljive.

Plavi planet
Naš plavi planet nastavak je u kojemu će gledatelji vidjeti koliko se ocean brzo mijenja, a autori će u njemu postaviti i pitanje je li prekasno da ga spasimo.

Foto: Press