fbpx

Prijenos 302. Sinjske alke iz Cetine

Alka…

302. izdanje popularne viteške igre, čija tradicija živi još od 1715. godine

Prijenos Sinjske alke iz CetineU nedjelju, 6. kolovoza 2017. godine, na Drugome programu Hrvatska televizija s početkom u 16.30 sati te na Prvome programu Hrvatskoga radija i na HRT – Radiju Split s početkom u 16.05 sati, izravno prenosi Sinjsku alku koja se nakon svibanjskoga gostovanja u herojskome Vukovaru vraća u Cetinsku krajinu. Ovogodišnje 302. izdanje popularne viteške igre, čija tradicija živi još od 1715. godine, za Hrvatski radio (HRT – HR) komentiraju sportski novinari HRT – Radija Split Marko Miličić i Ivan Perdijić, a televizijski prijenos komentirat će HRT-ov sportski novinar Viki Ivanović uz pomoć komentatora koji će gledateljima približiti sve aspekte ove viteške igre.
Prijenos Sinjske alke iz CetineU HRT-ovu stručnome timu za prijenos Sinjske alke, koja ima nemjerljiv značaj u hrvatskoj kulturi i društvu te je uvrštena u UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne baštine, trostruki je slavodobitnik Alke Joško Marić te višegodišnji harambaša Boško Ramljak. Kao i svake godine posebnu televizijsku studijsku emisiju posvećenu Sinjskoj alki vodit će HRT-ova novinarka Mirta Šurjak, koja će ugostiti sadašnje i bivše alkare te ljude koji su pridonijeli pripremi toga spektakla.
Redatelj televizijskoga prijenosa Sinjske alke bit će Dražen Iričanin, a producent Željko Plavec. Hrvatska radiotelevizija Sinjsku alku prenosit će s pomoću deset kamera i novoga reportažnoga vozila za prijenose u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD). Prijenos Sinjske alke bit će dostupan i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press