fbpx

Dugoiščekivani foršpan: Rene Bitorajac kao Krpa u filmu ZG80

Film ZG80…

Igor Šeregi

Igor ŠeregiDok se nestrpljivo iščekuje film ZG80, dugometražni prvijenac Igora Šeregija s impresivnom glumačkom ekipom, prvi službeni foršpan jasno nam pokazuje kako se ne radi samo o još jednom navijačkom filmu. Ova akcijska komedija, koja vraća na velike ekrane lik Krpe i Renea Bitorajca, na humorističan način priča priču o jednoj posebnoj subkulturi i o društvu i problemima koje su okupirali tadašnju mladež u predratnoj Jugoslaviji.
Debitantsko ostvarenje redatelja Igora Šeregija ZG80 svojevrstan je prednastavak filma Metastaze Branka Schmidta. Prednastavak zato što se u filmu pojavljuje lik Krpe kojeg je u Metastazama sjajno utjelovio Rene Bitorajac. Renea ćemo ponovno uživati gledati na velikom ekranu i to u ulozi mlađeg Krpe. U filmu se susrećemo i s drugim poznatim likovima poput Kize i Deje, a ‘ZG80’ vraća nas na sam početak njihove priče i ulazi u motivaciju koja stoji iza njihovog djelovanja u kontekstu predratne Jugoslavije.
Igor ŠeregiOva akcijska komedija prati grupu navijača ‘Bad Blue Boysa’ koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.
Impresivna glumačka ekipa poput Rene Bitorajca, Filipa Detelića, Marka Cindrića, Maria Petrekovića, Nikole Rakočevića, Danice Maksimović i drugih sjajno je uprizorila autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se radnja filma događa. Mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa. Ostale uloge tumače mnoga poznata lica među kojima i Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Marko Janketić, Mario Petreković, Mladen Andrejević, Tarik Filipović, Nataša Dangubić, Barbara Nola, Srđan Miletić, Igor Hamer i drugi.
ZG80, navijački film o nostalgiji, prijateljstvu i surovosti kreće u kino distribuciju 01.rujna 2016., a dok ga nestrpljivo iščekujete uživajte kao pravi navijači u njegovom službenom foršpanu.

Foto: Press
Video: [vsw id=”hSYP6UE2dEo” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]